Haberler

Siverek'te 45 Okul Hizmete Açıldı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yapımı hedeflen 63 okuldan 45 tanesi hizmete açıldı.

Yapımı tamamlanan ve eğitim öğretime başlayan İlçenin Fırat Mahallesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi törenle hizmete açıldı. Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük törende yaptığı konuşmada, “Siverek’te şuanda yapılan okul sayısı 45, aslında 63 tane olması lazımdı ama 45 okul yaptık. Spor salonları, sağlık ocakları, yollar, su vb. birçok yaptırım yaptık. Hepisini sevgili çocuklar sizin için yaptık, bakın sizin iki tane yuvanız var, bir anne babanızın yuvası, bir de burası. Unutmayın burayı açıyoruz ama sizin için hayallerinizi gerçekleştireceğiniz tek yer burası” dedi. Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu da yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Hepimiz biliyoruz kendimiz için ülkemiz için Urfa ve Siverek için eğer yeni bir gelecek istiyorsak, hak ettiğimiz gibi yaşamak istiyorsak, daha güzel daha onurlu ve daha güçlü bir gelecek istiyorsak bunun tek bir yolu var. Daha iyi bir eğitim, daha donanımlı insan gücü, nitelikli iş gücü ve bunu artık Siverek’e göre inşa etmek. Yarınlarımızı kazanabilmek adına en temel ihtiyacımız bu. Ve hamdolsun buğun bunun çok güzel bir izdüşümünü birlikte hizmete kazandırıyoruz. Hayata kazandırıyoruz, Siverek’e ve severek’liye kazandırıyoruz. Güzel işler yaptık, daha güzellerini yapacağız. Ve bütün bu güzel işleri aslın da biz beraber Siverekli ile başardık. Birbirimize inanarak başardık. O gücün bizde var olduğunu biliyorduk. Ama o gücün hayat bulması gerekiyordu. Hani arada su akar yolunu bulur derler ya o suyunda akacağı bir yol lazımdı. Biz diyoruz ki işte o yol hamdolsun bu ülkede Urfa’da ve Siverek’te Ak Parti ile gerçekleşti.

Eğitimi hayatın merkezine koyan cumhuriyet tarihinin en büyük bütçesini iktidara geldiği günden beri eğitime ayıran ve tüm hayat alanlarına da aynı samimiyetle sahiplenen Başbakanımızla, büyük usta Recep Tayyip Erdoğan’la geldi. Bugün de büyük ustanın perspektifiyle onun yönetim anlayışıyla onun ve ekibinin bizlerde hamdolsun o hizmet denizinde bir damla olabildiysek kalbimizi ve ruhumuzu verdiğimiz Siverek’e bu anlamda Ankara’ya ihtiyaçları anlamında taşıyarak bu hizmetlerin gerçekleşmesinde vesile olabildiysek ne mutlu diyoruz. Ve daha nice hizmetleri Siverek’imize, evlatlarımıza kazandırmak adına bir kez daha söz veriyorum.”

45 okulun 2013- 2014 eğitim öğretim yılında hizmete girdiğini belirten ilçe kaymakamı Hamza Erkal da, "Hedefimiz 2014 yılı içerisinde 53 okuldu, ancak projeler yetişemediği için yapımını tamamladığımız 45 okul hizmete açıldı. Bu okullardan bir tanesi de şu anda açılmakta, 2014 - 2015 eğitim öğretim döneminde 63 okulun tamamını bitirmiş olacağız" dedi.Yapılan konuşmanın ardından Mehmet Akif Ersoy ortaokulu ve lisesinin açılış kurdelesi kesildi. Okulu gezen Milletvekili ve beraberindekiler sınıfta öğrenciler ile birlikte sıralarda oturarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Heyet daha sonra Ahmed Arif İlköğretim Okulu ve Hamamören köyünde yapımı tamamlanan okul ve sağlık ocağının açılış törenine katılacak.

BAHATTİN YOLAÇAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zeynep Karahan Uslu Mehmet Akif Ersoy Siverek Politika Güncel Haberler

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği'ni yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği"ni yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

500

Yorumlar (1)

osman:

çook büyük bir başarıya imza attınız sayın vekilim 90 yıllık okulun adnı değiştirdiniz.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title