Haberler

Siverek PKK'dan Ayrılan Genç, Davutoğlu'nu Düğününe Bekliyor

PKK'dan ayrılan genç, Davutoğlu'nu düğününe bekliyor PKK'dan ayrılıp Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde ailesinin yanına dönen 29 yaşındaki Ramazan Toy, 29 Mart'ta yapılacak düğününe Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu davet etti.

PKK'dan ayrılan genç, Davutoğlu'nu düğününe bekliyor

PKK'dan ayrılıp Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde ailesinin yanına dönen 29 yaşındaki Ramazan Toy, 29 Mart'ta yapılacak düğününe Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu davet etti. Başbakan Davutoğlu'nun aldığı davet sonrası düğüne katılmak istediğini belirtmesi Toy ailesini sevindirdi.

Siverek'in Yoğunca Mahallesi'nde çiftçilik yapan Abdurrahman ve Güleser Toy çiftinin 4 çocuğundan en büyüğü olan Ramazan Toy, geçen yıl Ocak ayında PKK'ya katıldı. Oğlunun PKK'ya gittiğini öğrenen Güleser Toy, geçen yıl çocukları terör örgütüne giden annelerin Diyarbakır'da yaptığı çadır eylemlerine katıldı, ardından o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da düzenlediği toplantıda yer aldı.

YARALANIP TÜRKİYE'YE DÖNDÜ

PKK'ya katılan Ramazan Toy ise yaz mevsiminde Suriye'ye geçti ve Kobani'de YPG saflarında IŞİD'e karşı savaştı. 7 ay sonra IŞİD ile girilen çatışmada yaralanan Ramazan Toy, sınırı geçirilerek getirildiği Şanlıurfa'da yapılan tedavisinin ardından Siverek'e döndü ve ailesi ile yaşamaya devam etti.

EVLİLİK TARİHİNİ BELİRLEDİ, BAŞBAKAN'I DAVET ETTİ

Yaşamına yeniden eskisi gibi çiftçilik yaparak devam eden Ramazan Toy, teyzesinin kızı olan Cemile Kürkçü ile evlilik kararı aldı. 29 Mart günü yapılacak törenle dünya evine girecek olan Ramazan Toy'un ailesi milletvekilleri aracılığıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu düğüne davet etti. Daveti alan Başbakan Davutoğlu ise ABD'ye giderken uçakta bulunan gazetecilere durumu anlattı ve düğüne katılmak istediğini söyledi.

AİLEDE SEVİNÇ VE HEYECAN

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılmayı arzu etmesinin ardından düğün hazırlığı yapan Toy ailesinde sevinç ve heyecan yaşandı. Düğün hazırlıklarını sürdüren baba Abdurrahman Toy, oğlunun eve dönmesi ve evlenmesinden dolayı mutluluk yaşadığını belirterek, "Ülkemizdeki yaşanan barış sürecinin hızlı bir şekilde sürmesini istiyorum. Ne dağda, ne de cezaevlerinde kimse kalmasın istiyorum. Başbakanımızı düğünümüze davet ettik ve olumlu yanıt vermesi bizi heyecanlandırdı. Eğer düğünümüze gelirse bizleri çok mutlu eder" dedi.

Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşan anne Güleser Toy ise hiçbir annenin çocuğundan ayrı kalmasını istemediğini vurgulayarak, "Ayrı kalınca ağladığım, dönünce sevinçten deliye döndüğüm oğlumu evlendiriyorum. Çok mutluyum. Başbakanımız düğüne gelirse bizleri onurlandırır" diye konuştu.

Aileyi ziyaret eden Ak Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik ise Toy ailesi ile çocuklarının evden ayrılması ve dönmesinin ardından sürekli iletişim halinde olduklarını ifade ederek, "Ramazan kardeşimizin evleniyor olmasına sevindik. Toplumla bütünleşme noktasında bir aile kurma çalışmaları psikolojik açıdan da normale döndüğünü gösteriyor. Başbakan'a gönderilmek üzere düğün davetiyelerini aldım" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ramazan Toy Şanlıurfa Siverek Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title