Haberler

Sivas Valisi Ayhan, babasını kendi kıldırdığı namazla son yolculuğa uğurladı

Güncelleme:

SİVAS Valisi Salih Ayhan'ın Bayburt'ta yaşayan babası Ednail Ayhan (73), geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

SİVAS Valisi Salih Ayhan'ın Bayburt'ta yaşayan babası Ednail Ayhan (73), geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Vali Ayhan, babasını kendi kıldırdığı cenaze namazı ile son yolculuğa uğurladı.

Bayburt'un Demirözü ilçesine bağlı Çiftetaş köyünde oturan Ednail Ayhan, dün öğle saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Acı haberi alan Sivas Valisi Salih Ayhan, Bayburt'a giderek babasına son görevini yerine getirdi. Ednail Ayhan için ilk olarak köydeki evinin önünde helallik alındı daha sonra cenaze, köy mezarlığına getirildi. Burada Ednail Ayhan'ın cenaze namazını oğlu Vali Ayhan kıldırdı. Ayhan, helallik isteyerek "Kıymetli babamız, her fani gibi emanetini sahibine teslim etti. Biz evlatları olarak ondan razıydık, Rabb'im de ona rahmetiyle muamele eylesin" dedi.

Defin işleminin ardından kendisine ve ailesine iletilen taziyeleri kabul eden Vali Ayhan, "Cenazeye bizzat katılan ve uzaktan dualarıyla hüznümüzü paylaşan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Rabb'im, hepimize hayırlı ve sağlıklı ömürler nasip etsin. Allah, sizlerden razı olsun" diye konuştu.

Covid-19 tedbirleri ve zorlu hava koşulları nedeniyle katılımın kısıtlı tutulduğu cenaze namazına; Tokat, Aksaray, Kırıkkale, Erzurum, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt valileri, AK Parti'li Sivas milletvekilleri İsmet Yılmaz, Habib Soluk, MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer bakanlık bürokratları, vali yardımcıları, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, ilçe ve köy halkı ile Sivas'tan gelen misafirler katıldı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Salih Ayhan Bayburt Sivas Haberler

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

Bakmadan Geçme

YKS'ye kemerle girilir mi 2024? Danimarka Başbakanı kimdir, Mette Frederiksen sağlık durumu ne? Fenerbahçe başkan seçilmek için kaç oy lazım? Toplam kaç kişi oy kulllanacak? #129300 Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman, saat kaçta başlayacak? Hangi kanalda yayınlanacak? Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı ne zaman? Vedat Muriç Beşiktaş'a geliyor mu? Transferde son durum! 8 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 8 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 8 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Sürpriz görüşmeyle ilgili Akşener cephesi sessizliğini bozdu: Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi olursa değerlendirilir

Sürpriz görüşmeyle ilgili Akşener cephesi sessizliğini bozdu: Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi olursa değerlendirilir

500

Yorumlar (1)

Salim:

Valimiz Salih Ayhan beye babasının ölümünden dolayı taziyelerimi sunar rabbim babasının mekanını cennet eylesin .rabbim dostlarina sevenlerine sabır nasip eylesin.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title