Haberler

Sivas'tan Kısa Kısa

Sivas Belediyesinin 65 mahallede yenileme, altyapı ve üst yapı çalışmalarının sürdürdüğü bildirildi.

Sivas Belediyesinin 65 mahallede yenileme, altyapı ve üst yapı çalışmalarının sürdürdüğü bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Sami Aydın, Gültepe Mahallesi'nde incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalar hakkında Başkan Yardımcısı Hasan Karaman'dan bilgi aldı. Son yıllarda bu bölgeye yapılan kamu yatırımları ve özel yatırımlarla mahallenin çehresinin değiştiğini belirten Aydın, "Bölgemiz adeta bir köy statüsündeyken kıymetli ve değerli bir bölgeye dönüştü. Bizim arzumuz şehrimizin her bölgesinin değerlenmesi. Burada geçen yıl ana yol güzergahlarında yağmur hatları yol çalışmaları ve su borularının değişimini tamamlamıştık. Bu yıl ise mahallenin tamamı üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Yüzde 60'ını tamamladığımız mahallemizin bayrama kadar tamamını bitirmiş olacağız." ifadesini kullandı.

Mahalle bazlı çalışma yapıldığını vurgulayan Başkan Aydın, şunları kaydetti:

"Özellikle asfalt yol ve altyapı kısmında verimli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Ancak mahallelerimizin yapılaşmaları tamamlanmadığı için bu güzel çalışmalar maalesef yeni yapılan inşaat aşamasında su bağlantısı doğalgaz bağlantısı gibi altyapı bağlantılarıyla kısmen de olsa bozuluyor. Şu an itibarıyla yol, kaldırım anlamında bir eksiği kalmayacak, bayrama kadarda tamamlanmış olacak. Ben bize sağladıkları kolaylıktan dolayı gerek mahalle sakinlerimize gerek muhtarımıza ve yoğun emeklerini esirgemeyen diğer arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Gültepe Mahallesi Muhtarı Ahmet Turan Dağaşan ise çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

CÜ'de uğraşı bahçeleri hizmete sunuldu

Cumhuriyet Üniversitesinde (CÜ) kısa bir süre önce yapımına başlanan uğraşı bahçelerinin üniversite personelinin hizmetine sunulduğu bildirildi.

CÜ'den yapılan açıklamaya göre, rektörlük tarafından üniversite personelinin boş zamanlarını daha iyi geçirmelerini sağlamak amacıyla yeniden düzenlenen uğraşı bahçelerinin dağıtımı tamamlandı. Akademik, idari ve yardımcı hizmetli personelin çalışarak yapımını tamamladıkları bahçelerin açılışını CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ve beraberindekiler dualar eşliğinde gerçekleştirdi.

Yıldız, açılışta yaptığı konuşmada, 80 bahçe yaptıklarını belirtti. Bahçelere talebin çok fazla olduğunu ve sayıyı artırmayı amaçladıklarını aktaran Yıldız, "Bahçelerimiz hem akademik hem de idari personele verildi. Talepler doğrultusunda da bunun gelişmesini sağlayacağız. Güzel ve örnek bir bahçe oldu ve ekilmeye başlandı. Ürünler ortaya çıktığında daha da güzel olacak. Etraf düzenlememiz güzel, bir iki eksiğimiz var, onları da tamamladıktan sonra inşallah daha güzel bir hale gelecek. Böylece personelimiz doğayla içi içe, toprakla uğraşır bir hale gelecekler, onlar için de güzel bir uğraşı olacak." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Karaman Alim Yıldız Gültepe Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title