Haberler

Yabancı öğrenciler Sezai Karakoç anısına şiir dinletisi düzenledi

Güncelleme:

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) dil eğitimi alan yabancı öğrenciler, merhum şair, yazar ve fikir insanı Sezai Karakoç anısına şiir dinletisi organize etti.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) dil eğitimi alan yabancı öğrenciler, merhum şair, yazar ve fikir insanı Sezai Karakoç anısına şiir dinletisi organize etti.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu'nda düzenlenen programa, Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç, Rektör Yardımcısı ve TÖMER Müdürü Prof. Dr. Hakan Yekbaş, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Yıldız, programda yaptığı konuşmada, üniversitedeki öğrencilerin yüzde 10'unun yabancı öğrencilerden oluşmasını hedeflediklerini belirterek, "Geldiğimiz noktada 2 bin 500 uluslararası öğrenci çeşitli fakültelerde eğitimlerini sürdürüyor. Ayrıca 500 öğrenci TÖMER'de Türkçe öğrenimlerine devam ediyor. Bu sayıyı her yıl arttırarak 4 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Şiir dinletisinde emeği geçenlere de teşekkür eden Yıldız, "Şiir sanatın en üst dalıdır. Osmanlı döneminde sanatçı denildiğinde şair, sanat denildiğinde şiir akla geliyordu. Bugün üstat bir şairin anısına böylesi güzel program yapan TÖMER öğretmenleri ve görevlilerini kutluyorum." diye konuştu.

Yekbaş da 2016 yılında Prof. Dr. Alim Yıldız'ın göreve gelmesiyle her geçen gün büyüyen ve eğitim kalitesini arttıran TÖMER'de yaklaşık 500 öğrencinin eğitimlerini sürdürdüğünü kaydetti.

Konuşmaların ardından farklı ülkelerden öğrenciler, Türk dünyasının önemli şairlerinin şiirlerini okuyarak Sezai Karakoç'u andı.

Yabancı öğrencilere teşekkür belgesi verilmesinin ardından program sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title