Haberler

Sivas'ta süt kuzularının anneleriyle buluşma anı böyle görüntülendi

Güncelleme:

Sivas'ta süt kuzularının anneleriyle buluşma anı böyle görüntülendi Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı Ulaş Tarım İşletmesinde yetiştirilen Sivas'a özgü Kangal Akkaraman cinsi koyun ve kuzuların buluşma anı, renkli görüntülere sahne oldu.

Sivas'ta süt kuzularının anneleriyle buluşma anı böyle görüntülendi

SİVAS - Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı Ulaş Tarım İşletmesinde yetiştirilen Sivas'a özgü Kangal Akkaraman cinsi koyun ve kuzuların buluşma anı, renkli görüntülere sahne oldu.

Baharın müjdecisi kuzular, anneleriyle buluştu. Ulaş Tarım İşletmesinde yetiştirilen Kangal Akkaraman cinsi yaklaşık 20 bin koyunun olduğu tesiste 800 kuzu anneleriyle buluştu. Seslerinden ve kokularından birbirlerini tanıyan anne ve kuzuların buluşmaları renkli görüntülere sahne oldu. Ağılların kapısının açılması ile koyunlar kuzulara, kuzular ise koyunlara koştu. Her kuzu kendi annesinin yanına giderek, annesinden süt emdi. Tesisi ziyaret eden Sivas Valisi Yılmaz Şimşek de buluşmada yer aldı. Tesisi gezerek yetkililerden bilgi alan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, burada yaptığı açıklamada Ulaş ilçesini ziyaret ettiklerini söyledi.

"Akkaraman koyunu üretim miktarı 20 bin 500'ü bulmuş durumda"

Ulaş TİGEM işletmesinin önemli bir tesis olduğunu ifade eden Vali Şimşek, "Ulaş ilçemizde bulunan Tarım İşletmeleri yani TİGEM'i ziyaret ediyoruz. Burada kuzuların anneleriyle buluşma etkinliğine katıldık. Ulaş Tarım İşletmemiz tohumluk yem bitkisi üretiminin yanında Akkaraman Kangal koyunu üretimi açısından da ön plana çıkan bir işletmemiz. Akkaraman koyunu üretim miktarı 20 bin 500'ü bulmuş durumda. Bu anlamda aslında ilimiz ve özellikle de tarım işletmemiz merkez bir il. Buradan tüm Türkiye'nin Akkaraman koyun cinsi ihtiyacı karşılanıyor. Bu üretimin artması noktasında da bizlerin yoğun bir çabası var " ifadelerini kullandı.

"İlimizdeki küçükbaş hayvan miktarı 1 milyonu geçmiş durumda"

Sivas'ta tarım alanında yürütülen başarılı projelerin ardından küçükbaş hayvan varlığının 1 milyonu geçtiğini belirten Vali Şimşek, "İlimiz küçükbaş hayvancılık açısında da önemli bir potansiyeli barındırıyor. Özellikle mera alanları açısından çok elverişli bir iliz ve mera alan büyüklüğü bakımından Türkiye'deki üçüncü il durumundayız. Bizde böyle bir potansiyeli harekete geçirmek ve ilimizde bulunan küçükbaş hayvan sayısını artırmak adına projeler üretiyoruz, çalışmalar yapıyoruz. Özellikle de Akkaraman koyun cinsini artırmayı hedefliyoruz. Yapmış olduğumu bu çalışmalarla ve çabalar sonucunda ilimizdeki küçükbaş hayvan miktarı 1 milyonu geçmiş durumda. İnşallah Tarım İşletmelerimizin de öncülüğünde onların da çalışmalarıyla ilimizdeki küçükbaş hayvan miktarı daha da artacak ve böylece çiftçilerimiz daha çok gelir elde edecek ve küçükbaş üretimine yönelmiş olacaklar" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kangal Sivas Ulaş Güncel Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title