Haberler

Sivas'ta 19 Mayıs'a İki Ayrı Kutlama

Sivas'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerle kutlandı.

Sivas'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerle kutlandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği etkinliklerin yanı sıra CHP teşkilatı yürüyüş yaptı.

Kentteki ilk program Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlendi. Sabah saatlerinde düzenlenen 'Gençlik Yürüyüşü' kapsamında bazı protokol üyeleri ve sporcular askeri bando eşliğinde Atatürk Spor Salonu önünden İnönü Bulvarı'nı takip ederek Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önüne yürüdü. Daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı adına Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören sona erdi. Törene, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Vali Yardımcısı Mustafa Aydın ve Sivas Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok ile çok sayıda sporcu katıldı. Çelenk sunumunun ardından Kongre Müzesi bahçesine geçildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kurulan stantlarda halk oyunları gösterisi ile tekvando ve judo gösterileri sergilendi. Suşehri İlçesi'nde ise 19 Mayıs kutlamaları kapsamında koşu düzenlendi. Uzun mesafeli koşu nedeni ile finiş noktasında öğrenciler baygınlık geçirdi.

CHP'DEN 19 MAYIS YÜRÜYÜŞÜ

19 Mayıs nedeniyle CHP İl Teşkilatı tarafından da 19 Mayıs yürüyüşü düzenlendi. Ethembey parkı önünde toplanan yaklaşık bin kişilik grup büyük ebatlarda Türk bayrağı ve Atatürk posteri taşıdı. Yürüyüşe CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ve İl Başkanı Ulaş Karasu ile partililer katıldı. Sloganlar atarak yürüyen grup zaman zaman da gençlik marşlarını söyledi. Grup Mevlana miting alanı üzerine geldiğinde öğlen ezanı okununca yürüyüşe ara verip sloganı keserek bekledi. Ezanın bitmesinin ardından kent meydanındaki Atatürk Anıtı önüne kadar yürüyüş devam etti. Burada bulunan Atatürk Anıtı'na Milletvekili Özdemir ve İl Başkanı Karasu tarafından çelenk konuldu. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Anıt önündeki programın ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan CHP'liler basın açıklaması yaptı. CHP İl Başkanı Ulaş Karasu, son yıllarda çeşitli nedenlerle ulusal bayramların kutlamalarının iptal edildiğini belirterek, bunun kasıtlı yapıldığını iddia etti. CHP Milletvekili Malik Ecder Özdemir ise, artık illerde sadece il müdürleri tarafından çelenkler konulduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye'deki valilerin daha önemli işleri nedir ki, Atatürk Anıtı'na çelenk koymaktan imtina ediyorlar. 2 yıldan bu tarafa başlayan 'Türküm' demeye ceza kesildiği, Türk bayraklarının yasaklandığı, Atatürk Anıtı'na çelenk konmasının yasaklanmasının arkasında bir büyük proje olduğunu biliyorduk. İşte o projenin ayakları şimdi birer ikişer belli oluyor. Çözüm süreci altında Cumhuriyeti tasfiye etmek isteyenlere sesleniyorum. Mustafa Kemal Atatürk'un kurduğu Cumhuriyeti tasfiye etmeye senin gücün yetmeyecektir."

EA,GC(EA/İD) - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Salim Kılıç 19 Mayıs Sivas Politika Güncel Haberler

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title