Haberler

Sivas Erol Göka; 'Akil İnsanlar' İsminden Rahatsız Olduğumuzu Başbakan'a Söyledik /haberine Ek Erol...

Heyetin gazetecilerle yaptığı toplantı ardından aynı otelde bu kez sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya geldi.

1)100 KİŞİYLE TOPLANTI

Heyetin gazetecilerle yaptığı toplantı ardından aynı otelde bu kez sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya geldi. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı toplantıda konuşan heyet başkanı Ahmet Taşgetiren, 'Paylaşma heyeti' olduklarını söyledi. Taşgetiren, aynı görevi toplantıya çağrılan herkesin yapabileceğini, Cumhurbaşkanı veya Başbakanın çağırması ve bu kanın durması için çağrıda bulunması halinde hiç kimsenin buna olumsuz cevap vermeyeceğini anlattı.

"OĞLUNA AĞLAYAN ANNEYİ YARGILAYAMAZSIN"

Barışma duygularının çoğalması, yaraların sarılması noktasında Türkiye'de farklı alanlar olduğunu belirten Taşgetiren, şöyle devam etti: "En olmaması gereken şey; Türkler ile Kürtler arasında bir ayrışma duygusunun oluşması idi denebilir. Allah'a şükür bu olmadı. 30 yıllık çatışma süreci geçti. Türklerin, Kürtlerin ailelerine şehit cenazeleri, dağda ölmüş gençlerin cenazeleri geldi. Bunlar her kesim için, aileler için kolay kabul edilir şeyler değil. Anneler ağladı. Dağda terörist olarak bile hayatını kaybetse anne bir annedir. Oğlunu terörist olduğu diye yargılayabilirsin ama bir anneyi ağladığı için yargılayamazsın. Sünni- Alevi konusu da ülkemizde belki çok zaman zaman gerilim sebebi oldu. Allah'a şükür o noktada da ciddi kopuşlar meydana gelmedi. Yaraların sarılması, duygu kırılmalarının ortadan kalkması gerekir. Yeni bir yola çıkmış, bugüne kadar olanları geride bırakmış bir Türkiye için biz de heyet olarak buralardayız. Belki halka açık toplantılar yapılabilir. Keşke onun iklimi de olabilseydi. Bu öfkeler oluşturulmasaydı."Taşgetiren'in konuşması ardından toplantıya katılan sivil toplum kuruluşu temsilcileri sürece yönelik düşüncelerini ve sorularını iletti.

"KAMERALAR KAPATILSIN" İSTEĞİNE TEPKİ

Konuşmalar sırasında heyet Başkanı Ahmet Taşgetiren, gazetecilerin kameraları kapatmasını istedi. Toplantıya katılan temsilciler, buna tepki gösterince bundan vazgeçildi. Bazı katılımcılar, "Burada bir kamera kapatılacaksa, polis kamerası kapatılsın" diye çıkıştı.

DIŞARIDA DÜDÜKLÜ PROTESTO

Toplantının yapıldığı otelin önünde oluşturulan polis barikatları yakınında toplanan Türkiye Gençlik Birliği, şehit aileleri ve ülkücülerden oluşan bir grup, sloganlarla heyeti ve toplantıyı protesto etti. Yanlarında getirdikleri düdükleri öttürerek Akil İnsanlar Heyeti'ne tepki gösterdi. Polis ekipleri otelin bulunduğu İnönü Bulvarı'nı barikatlar ile araç ve yaya trafiğine tamamen kapattı. Araç ve yayaların otel önünden geçmesine izin verilmedi.

Akil İnsanlar Heyeti'nin yapacağı toplantı için alınan olağanüstü güvenlik önlemleri birçok Sivaslının tepkisini çekti

HEYET BAŞKANI MADIMAK'TA ÖLENLER İÇİN KURAN OKUDU

Toplantının son kısmında söz olan heyet üyelerinden Celalettin Can, Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te yaşanan olayların bir tezgah olduğunu ve bununla ilgili yaptığı bir çalışmayı yakında paylaşacağını belirtti. Heyet olarak Sivas'a gelmişken toplantıya katılanlar ile birlikte Madımak'ı da ziyaret ederek dua etmeyi istediğini dile getirdi. Heyet Başkanı Ahmet Taşgetiren ise, bunu kendilerinin de istediklerini ancak şu an mümkün olmadığını belirterek, hem Madımak'ta hem Başbağlar katliamında hayatını kaybedenler için Kuran okumak istediğini söyledi. Başkan Taşgetiren daha sonra Kuran'dan bir bölüm okuduktan sonra, hayatını kaybedenler için hep birlikte dua edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Taşgetiren Erol Göka Sivas Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

title