Haberler

Şişli Belediyesi 7'nci Çocuk Gündüz Bakım Evi'ni Açtı

ŞİŞLİ Belediyesi, kadın istihdamını destekleme projesi kapsamında 7'nci Çocuk Gündüz Bakım Evi'ni açtı.

ŞİŞLİ Belediyesi, kadın istihdamını destekleme projesi kapsamında 7'nci Çocuk Gündüz Bakım Evi'ni açtı. İlçedeki nüfusa oranla açtığı Çocuk Gündüz Bakım Evi sayısıyla liderliği hedefleyen Şişli Belediyesi, Paşa Mahallesi'ndeki yeni kreşle birlikte 700 çocuğa hizmet vermeyi planlıyor.

3-6 yaş arası çocukların fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişmelerine yardımcı olmayı amaçlayarak çocuk gündüz bakımevlerinin sayısını artırmaya devam eden Şişli Belediyesi, Paşa Mahallesi'nde yapılan gündüz bakımevinin açılışı gerçekleştirdi. Paşa Mahallesi Topel Sokak'ta açılan kreşin kurdele kesim törenine Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü ve yüzlerce vatandaş katıldı. Açılış töreninde konuşan Şişli Belediye Başkanı İnönü, "Bir toplumun gelişmişlik düzeyi, kadının toplumdaki yeri ve hak ve özgürlüklerinin düzeyiyle doğrudan orantılıdır. Bizler de kadınların çalışabilmesi için Paşa Mahallesi ile birlikte 7 olan çocuk gündüz bakım evi sayımızı 2018 başında 10'a çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

"KADINLARIN EKONOMİYE KATKIDA BULUNMALARINI SAĞLIYORUZ"

Konuşmasının ardından Paşa Mahallesi Gündüz Bakım Evi'nin yeni üyeleri çocuklarla birlikte kurdeleyi kesen İnönü, şöyle dedi:

"Bu kreşler sayesinde kadınların ekonomiye katkıda bulunmalarını sağlıyoruz. Burada çocuklarımıza eğitim veriyoruz. Öğretmenlerimiz, psikologlarımız ve sosyal hizmet uzmanlarımızla çocuklarımızı ilkokula hazırlıyoruz. Çocuklarımız oyun oynayarak eğitim alırken, başka çocuklar kaynaşma imkanı buluyorlar. Toplum içinde yaşamayı ve toplumun kurallarına uymayı öğreniyorlar. Hem anneler hem de çocuklara faydalı bir hizmet sunuyoruz."

"ANNELERİMİZ ÇALIŞSIN İSTİYORUZ"

Annelerin çalışabilmesinin hedeflendiği kadın istihdamının destekleme projesi ve çocuk gündüz bakım evi hakkında bilgi veren Paşa Mahallesi Çocuk Gündüz Bakım Evi sorumlusu Elif Dinç, "Sabah 8: 30'dan akşam 16: 30'a kadar hizmet veriyoruz. Çocuklarımız burada günde 3 öğün yemek yiyor. Dinlenme saatlerinde dinlenip uyuyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredatını uygulayarak çocuklarımızın özgüvenli bir şekilde yetişmesini sağlıyoruz. Çocukların öz bakım becerilerini kendi başlarına yapabilmelerini amaçlıyoruz. Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü'nün bu kreşleri açmasındaki öncelikli nedeni annelerimizin çalışmasını istemesi. Bu yüzden kreşimiz özellikle çalışan annelere yardım edecek ve destek olacaktır" diye konuştu.

"BURASI HEM UCUZ HEM EVİMİZE YAKIN"

Çocuğunu gündüz çocuk bakım evine getiren özel sektörde çalışan 2 çocuk annesi Merve Fatma Kıt, "Burası bizim için çok iyi oldu. Bebeğime bakabilecek biri vardı ancak oğlumu emanet edebileceğim bir yer yoktu. Özel gündüz çocuk bakım evlerine maddi gücümüz el vermiyordu. Burası hem ucuz hem de evimize yakın. Bu sayede hem çocuklarımız hem de biz kadınlar sosyalleşebileceğiz. Sosyologlar ve pedagoglar tarafından takip edilmesi de bizi ayrıca mutlu ediyor"dedi. Kızını kreşe getirdiğini belirten özel sektör çalışanı Songül Alkan da aylık hizmet bedeli 300 Türk Lirası olan çocuk gündüz bakım evinin kendisini çok mutlu ettiğini kaydetti.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hayri İnönü Şişli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title