Haberler

Şırnak Valisi Hasan İpek Cizre'de

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak için Cizre'ye gelen Şırnak Valisi Hasan İpek, çözüm sürecinin rahatlığını bütün bölge ve insanların yaşadığını ama Şırnak halkının yaşayamadığını bunun da Şırnaklılara bir eziyet olduğunu söyledi.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak için Cizre'ye gelen Şırnak Valisi Hasan İpek, çözüm sürecinin rahatlığını bütün bölge ve insanların yaşadığını ama Şırnak halkının yaşayamadığını bunun da Şırnaklılara bir eziyet olduğunu söyledi.

Bir dizi inceleme, ziyaret ve temaslarda bulunmak için Cizre'ye gelen Şırnak Valisi Hasan İpek aralarında Kaymakam Şenol Koca, Belediye Başkanı Mustafa Gören ve Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Ali Akmaz'ın da bulunduğu yoğun bir kalabalık tarafından karşılandı. Cizre Kaymakamı Şenol Koca'yı makamında ziyaret edip bir müddet kaymakamlıkta kalan Vali İpek çıkışta bazı vatandaşların sorunlarını da dinledikten sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

"ŞIRNAKLI ÇOCUKLARIN OKUMASINI ENGELLEYENLER YANLIŞ YAPIYOR"

Cizre'de gazetecilerin sorduğu sorular üzerine sokak olayları ve okul boykotu hakkında açıklamalarda bulunan Vali Hasan İpek,Çözüm sürecini herkesin ve her kesimin yaşadığını ancak Şırnak insanın yaşamadığını ve bununda Şırnaklılara bir eziyet olduğunu ifade etti. BDP'lisi, AK Parti'lisi ve diğer partilileri ile Şırnak'ta herkese hizmet etmek ve herkese hizmet götürmek mecburiyetinde olduğunu dile getiren Vali İpek, bizler burada hem devletin temsilcisi hem de hükümetin temsilcisi olduklarını kaydetti. Vali İpek, "Bizim politik sorulara politik cevap verme gibi bir şeyimiz yok. Şırnaklı öğrencilerimizin okumasını engelleyen herkes yanlış yapıyor ve ben bu yanlışı anlayamıyorum eğer bu politikse de politik olsun. Yani çocukların eğitiminden uzak kalması için politika yapıp benim ilimde çocukların bu haktan mahrum bırakılmasına anlayamıyor ve yanlış buluyorum. Eğer bu politikse de politik olsun ama ben bunu kesinlikle yanlış buluyorum" diye konuştu.

Cizre'de yaşanan olaylarda militarize edilmiş birkaç kişinin dışında kimsenin kalmadığını ifade eden Vali İpek, "Sokak olaylarını bitirmek için Şırnak'ta sivil toplum örgütlerinin ciddi bir çalışma içerisindeler. Bizlerde talimat vererek çok zor durumda kalmadıkları müddetçe gaz ve benzeri bir şeyi polislerimiz atmıyorlar. Sokak olaylarını tetikleyen birkaç militarize olan bir ekibin kaldı. İnşallah onlar da en kısa zamanda vazgeçerler. Cizre'de biraz daha bu problemimiz devam ediyor" şeklinde konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİN VERDİĞİ RAHATLIĞI ŞIRNAKLILARIN YAŞAMAMASI BİR EZİYETTİR"

İpek, çözüm sürecinin rahatlığını bütün bölge ve bütün insanların yaşadığını anlatan Vali İpek, "Ama Şırnak maalesef yaşayamıyor bu da Şırnaklılara bir eziyettir. Bu eziyeti yaşatanlar vebalini hem cenaba Allah huzurunda hem de komşuları huzurunda ödeyecektir.Bu Şırnak insanının da normal hayat yaşama hakkı olduğunu herkesin bilmesini istiyorum benim de isyanım buna.Yoksa Demokratik hak arama politika yapma ayrı bir şey Şırnak insanına eziyet etme başka bir şeydir" ifadelerini kullandı.

Şırnak Valisi Hasan İpek beraberindeki kalabalık ile birlikte esnafı ziyaret ederek, yolda kendisi için bekleyen araç sürücülerinden özür dileyip, çocuklarla sohbet etti. Belediye Caddesi ve Orhan Doğan Caddesi'ni yürüyerek gezen Vali İpek, dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski AK Parti Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda'nın ağabeyi Şeyh Muhammed Ataullah Seyda için Kale Mahallesi Şeyh Seyda Camisi'nde kurulan taziye yerini ziyaret edip, dua okudu. Bir müddet taziye evinde kalan İpek, AK Parti Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda'ya taziye dileklerini sunduktan sonra taziye evinden ayrıldı.

Şırnak Valisi Hasan İpek, daha sonra beraberinde Kaymakam Şenol Koca, İl Emniyet Müdürü Avni Usta, Rektör Ali Akmaz ile beraber Cizre Belediyesi'ne geçip Başkanı Mustafa Gören'i makamında ziyaret etti. İpek akabinde İlçe Emniyet Müdürlüğünü de ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan İpek Ak Parti Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title