Haberler

Şırnak'taki Gabar Dağı'nda Antep fıstığı hasadı

Güncelleme:

ŞIRNAK'ta bir dönem PKK'lı teröristlerin yuvalandığı Gabar Dağı, Antep fıstığı bahçeleriyle doldu.

ŞIRNAK'ta bir dönem PKK'lı teröristlerin yuvalandığı Gabar Dağı, Antep fıstığı bahçeleriyle doldu. Gabar Dağı eteklerinde 6 yıl önce dikilen fıstıklar, bu yıl ürün verdi.

Güvenlik güçlerince terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen kapsamlı operasyonlarla bölgede oluşan huzur ve güven ortamı tarımsal üretimi de artırdı. Terör saldırıları yüzünden 1992 yılında köylerini terk etmek zorunda kalan Güneyce köylü sakinleri, köye geri dönüş projesi kapsamında 2002 yılında köylerine döndü. Güneyce köy sakinlerinden Hamit Çekmez, kendi imkanlarıyla ve devlet desteği ile 50 dönüm üzerinde 2 bin Antep fıstığı ağacı yetiştirmeye başladı. 2014 yılından beri fıstık yetiştiren Hamit Çekmez bu yıl ilk defa verim almaya başladı. Verim alınmasından sonra Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından köyde fıstık hasat şenliği düzenlendi.

Hasat şenliğine Vali Yardımcısı Faruk Doğru, Tarım ve Orman İl Müdürü Selman Demirel, Ziraat Odası Başkanı Cengizhan Tatar, çiftçiler ve köylüler katıldı. Hasat şenliğinde konuşan Vali Yardımcısı Faruk Doğru; "Üreticimiz Hamit Çekmez örnek bir proje başlattı. Kendisini tebrik ediyoruz. Bu çalışma diğer köylere de örnek olacak" dedi.

Şırnak genelinde 2010'da başlatılan çalışma kapsamında 42 bin fıstık ağacının dikildiğini söyleyen Tarım ve Orman İl Müdürü Selman Demirel, "2010 yılı itibari ile şu ana kadar tüm çalışmalarımız devam etmektedir. Bu dönem içerisinde 42 bine yakın fıstık ağacımız mevcut. Huzur ortamının olduğu her yerde çalışmalar olacaktır. Her zaman dediğimiz gibi yaşam toprakta filizlenir. Huzur ortamının olduğu yerde illaki topraktan filizlenmeler, güzellikler ortaya çıkmaya başlayacaktır" diye konuştu.

Gabar Dağı eteklerinde fıstık yetiştiriciliği yapan Hamit Çekmaz ise, "Mutluyuz. Güvenlik olmasaydı biz burada bile olmazdık. Biz buraya geldiğimizde ya bir silahımızı alarak gelirdik ya da hiç gelmezdik" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gabar Dağı Gaziantep Şırnak PKK Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (4 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Kabine Toplantısı Gündemi: Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Emekli bayram ikramiyesine zam var mı? Sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifi! Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 4 Haziran Kabine Toplantısı gündemi nedir? Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title