Haberler

Şırnak'ta 'Şerafettin Elçi' Sevinci

Güncelleme:

Şırnak Havalimanı'na, geçen yıl Aralık ayında vefat eden Şerafettin Elçi'nin adının verilmesi sevinçle karşılandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Bingöl Havalimanı açılışı sırasında, Şırnak'ın İdil ile Cizre ilçeleri arasında yapılan Şırnak Havalimanı'na, geçen yıl Aralık ayında vefat eden BDP'nin desteğiyle Diyarbakır Milletvekili seçilen Katılımcı Demokrasi Partisi Genel Başkanı Şerafettin Elçi'nin adının verileceğini açıklaması, kentte sevinçle karşılandı.

AĞABEY ELÇİ BU KARARI HERKES VEREMEZ

Şerafettin Elçi'nin Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde yaşayan ağabeyi Seyid Eşraf Elçi, Başbakan Erdoğan'ın havaalanına ağabeyi Şerafettin Elçi'nin adının verildiğini açıklamasını, arkadaşlarının telefonla kendisine bildirmesiyle öğrendiğini söyledi. Elçi, 80 yaşında olduğunu ve uzun yıllar siyaset yaptığını belirterek, Sayın Tayyip Erdoğan, insanlığı, insanları tanıyan bir erbaptır. Bu kararı herkes veremez, bu kararı verdiği için onu takdir ettim. Halk üç dönemdir onu boşuna seçmiyor. Temenni ederim ki, Allah onu şaşırtmasın onu doğru yolda ilerletsin. Bu vatana, bu millete hizmetlerinden dolayı uzun ömürler versin. İsteseydi ismini vermeyebilirdi. Demek ki o bunu uygun görmüş, Şerafettin'i de tam anlamıştır. Şerafettin kadar insancıl, insanları ve kötülükten kaçan bir insana zor rastlanır dedi.

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı, Şırnak Havalimanı'na Şerafettin Elçi'nin adının verilecek olmasının kendilerinde heyecan ve mutluluk yarattığını söyledi. Çağlı, Bizler, seçildiğimiz günden bugüne kadar, memleketimizin gelişimi adına birçok şeyin takipçisi olduk. Sayın Başbakanımızın Ankara'daki siyasi kurmayları ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bize, Sayın Başkanının, sizlere 2 müjdesi var demesi, bu açıklama ile hepimizi onurlandırarak şereflendirdi. Bu görüşmeler neticesinde, kendilerine havalimanımızın adını, ülkemizin değerli siyasetçilerinden olan Sayın Şerafettin Elçi adına olmasının, barışa ve kardeşliğe çok büyük bir tarihi anlam katacağını dile getirdik. Bugün, memleketimiz adına yaptığımız bu girişimin onore edilerek, gerçekleşmesi memleketimiz adına çok önemli bir adım olmuştur. Sayın Şerafettin Elçi bu halkın gönlüne taht kurmuş bir aydın olarak aramızda yaşayacaktır. Adının yaşatılması adına yapılan bu güzel jest için Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyor, halkımız adına saygılar sunuyorum dedi.

ESNAF VE VATANDAŞLARDAN DESTEK

Cizre'de esnaflık yapan Hacı Hüsnü Özalp, Şerafettin Elçi'nin adının havalimanına verilmesinin çok yerinde bir karar olduğunu belirterek, Sayın Başbakan'ın buyurduğu bu fikir hepimiz için olumludur. Demek ki, Türk-Kürt kardeşliği daha ilerli zamanlarda daha yakınlık birbirlerine sarılmaları, barışmaları için çok değerli bir karardır. Ben şahsen çok memnun kaldım, barış süreci içinde iyi bir adımdır. Barış süreci için bazı çevreleri için bunu düşünerek daha katkı yapacaklarının kanaatindeyim dedi.

Şırnak'ta esnaflık yapan Ferhan Tatan, Elçi'nin adının havalimanına verilmesinin kendileri için gurur verici olduğunu belirterek, Şırnak'ta havalimanın kurulması hem Şırnak için, hem de bizim için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çözüm süreci içinde önemli bu, ileriki zamanda çözüm sürecine bir destek olacağına inanıyorum dedi.

26 TEMMUZ'DA BAŞBAKAN AÇILIŞI YAPACAK

Şırnak'ın İdil ile Cizre ilçeleri arasında yapılan ve Şerafettin Elçi'nin adı verilecek havalimanı 26 Temmuz günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak. Son hazırlıkların yapıldığı havalimanı yıllık 500-600 bin yolcu kapasitesine sahip olacak. Bölgenin turizm ve ekonomisine de katkı sağlayacak. 2 yıl önce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in katıldığı bir törenle temeli atılan Şırnak Havalimanı, seferlerin başlamasıyla birlikte Irak'a gidecek yolculara da kolaylık sağlayacak. 77 milyon liraya mal olacak havalimanı, 3 bin 600 metre pist uzunluğuna sahip olacak ve uluslararası standartlarda olacak.

Halen 300 kilometrelik uzaklık nedeniyle 3-4 saat süren karayolu yolculuğunun ardından, Diyarbakır ve Mardin'deki havaalanlarından kente gelmek zorunda kalan Şırnaklılar için de büyük kolaylık sağlanmış olacak. Cizre ve İdil ilçeleri arasında, Küpeli Dağı eteklerinde Cizre İlçesi'ne 13 kilometre, İdil İlçesi'ne 17, Şırnak il merkezine ise 60 kilometre uzaklıkta olan havalimanının, faaliyete geçmesiyle birlikte yöre ekonomisine yıllık ortalama 32 milyon liralık bir katkı sağlaması bekleniyor.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Şerafettin Elçi Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title