Haberler

Şırnak'ta bulunan ceset davasında yaş tespiti talebi

Güncelleme:

Şırnak'ın Uludere ilçesindeki çay kenarında bulunan cesedin yaş tespiti için erkek arkadaşı dilekçe verdi. Mahkeme, tutukluluğun devamına karar verip, yaş tespiti için inceleme yapılmasını istedi.

-ŞIRNAK'ın Uludere ilçesindeki çay kenarında cesedi bulunan Firdevs Babat'ın (16) ölümüne ilişkin davada erkek arkadaşı Ahmet Babat (18), büyük yazıldığını iddia ettiği yaşı için tespit talebiyle mahkemeye dilekçe verdi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına, HTS kayıtlarının incelenmesine, yaş tespiti için İl Sağlık Müdürlüğü'ne yazı yazılmasına karar verip, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Şenoba beldesinde oturan Firdevs Babat, 19 Ağustos 2022'de 'Arkadaşımın doğum gününe gidiyorum' diyerek evden çıktı ve bir daha geri dönmedi. Ailesinin kayıp ihbarı sonrası çalışma başlatan jandarma, 1 gün sonra Firdevs'in, Hezil Çayı'nda iki taş arasına sıkışmış cesedini buldu. İlk incelemede, Firdevs Babat'ın vücudunda mermi ve darp izleri tespit edildi. Soruşturma kapsamında Firdevs'in akrabası olan erkek arkadaşı Ahmet Babat, şüpheli sıfatıyla gözaltına alındı. İşlemleri sonrası Babat, 'çocuğu kasten öldürmek' suçundan tutuklandı. AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

Ahmet Babat hakkında 'çocuğu kasten öldürmek' suçlamasıyla dava açıldı ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Şırnak 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 3'üncü duruşmaya; ailenin avukatları Hediye Gökçe Baykal, Aydın Altaç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı, Firdevs Babat'ın anne ve babası katıldı. Ahmet Babat ise tutuklu bulunduğu Erzurum'dan SEGBİS aracılığı ile duruşmaya katıldı.

YAŞININ KÜÇÜK OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Duruşmanın başında Ahmet Babat, yaşının büyük yazıldığını belirtip, gerçek yaşının ortaya çıkarılması için mahkemeye dilekçe verdi. Daha sonra tanıkların dinlenilmesine başlandı. Firdevs Babat'ın ağabeyi Ömerhan Babat, "Firdevs, 'Arkadaşımın doğum gününe gidiyorum' diyerek evden ayrıldı. Akşama doğru eve gelmeyince, telefon ile aradım. Birkaç defa aradım ulaşamadım. Arkadaşlarına, gidebileceği yerlere sorduk. Bir türlü ulaşamadık. Daha sonra karakola kayıp ihbarında bulunduk. Sonraki gün karakoldan bizi çağırdılar. Hezil Çayı'na gittik. Cesedi oradaydı. Suyun içerisindeydi. Ahmet ile ilişkisi olduğunu bilmiyordum. Ama kardeşim Kadir biliyordu. O Ahmet'i aradı. Firdevs'i görüp, görmediğini sordu. O da görmediğini, yanına gelmediğini söyledi. Olay günü herhangi bir silah sesi duymadım" dedi. İfadesinin devamında, Ömerhan Babat, "Arkadaşları, Firdevs'e, 'Ahmet ile nasıl görüşüyorsun. Nasıl konuşuyorsun. Onun ağabeyi bir kıza tecavüz etmiş' demişler. Bu, Ramazan'ın kulağına gitmiş. Ramazan da gelip, Firdevs'i tehdit etmiş. Firdevs, bana söyledi. Bu anlatılanlardan dolayı Ramazan'ın da olayın içinde olduğunu düşünüyoruz. Ramazan da kardeşimin katilidir. Ondan da davacıyız" diye konuştu.

'FİRDEVS'İ RAHATSIZ ETME DEDİM'

Firdevs'in diğer ağabeyi Kadir Babat ise "Ahmet ile konuşuyordu. Firdevs bana söyledi. Buna engel olmadım. Firdevs ile aram çok iyiydi. Ahmet'ten ayrılacağını söyledi. Ahmet'in ağabeyinin bir kıza tecavüz ettiğinin okulda konuşulmasından dolayı Ahmet ile ayrılacağını söyledi. Ramazan, okul çıkışı Firdevs'i görmüş. Okulda kimin kendisi hakkında konuştuğunu sormuş. Sonra Firdevs'e, 'Bir gün seninle özel görüşeceğiz' demiş. Firdevs de ayrılacağını söylemiş. Bunun üzerine Ahmet, sürekli arıyordu. Ben de Ahmet'i aradım, 'Firdevs'i rahatsız etme' dedim. Firdevs, Antalya'ya gitmek istiyordu. Ahmet'in vedalaşmak için Firdevs'i çağırdığını düşünüyorum" dedi. Ahmet Babat ise Kadir ile Ömerhan Babat'ın yalan söylediğini öne sürdü. Duruşmada savcı da mütalaasını verdi. Savcı, mütalaada; Ramazan Babat'ın HTS kayıtlarının incelenmesini, diğer tanıkların dinlenmesini ve Ahmet Babat'ın tutuklunun halinin devamını istedi. Mütalaayı kabul etmeyen Ahmet Babat ise tutuksuz yargılanmak istediğini söyledi.

'RAMAZAN'IN OLAY İLE BAĞLANTISI VARDIR'

Firdevs'in ailesinin avukatı Aydın Altaç da "Mütalaaya katılıyoruz. Daha önceki celselerde söylediklerimizin hepsi kroki ile tespit edildi. Sanık, olayı nasıl gerçekleştirdiğini açıkça anlatıyor. Bizim amacımız; suçluların ortaya çıkması. Ramazan'ın olay ile bağlantısı vardır. Soruşturma aşamasında verilen karar yanlıştır. Zaten Firdevs'in babası Ramazan için yeni bir suç duyurusunda bulunmuştur" dedi. Mahkeme heyeti, Ahmet Babat'ın tutukluluk halinin devamına, HTS kayıtlarının incelenmesine, diğer tanıkların dinlenmesine, Ahmet Babat'ın yaş tespiti için İl Sağlık Müdürlüğü'ne yazı yazılmasına karar verip, duruşmayı 27 Eylül'e erteledi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İnceleme Uludere Şırnak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title