Haberler

Şırnak haberleri... Şırnak'ta üreticilere tohum ve fide desteği

Güncelleme:

Şırnak haberler... Şırnak'ta Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce düzenlenen tarım şenliğinde üreticilere kışlık sebze fidesi ve sertifikalı tohum desteği sunulduTarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen etkinlikte, Tarım ve Orman Bakanlığının Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi...

Şırnak'ta Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce düzenlenen tarım şenliğinde üreticilere kışlık sebze fidesi ve sertifikalı tohum desteği sunuldu

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen etkinlikte, Tarım ve Orman Bakanlığının Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında üreticilere yüzde 75 hibe desteğiyle 500 bin sebze fidesi, 160 ton da sertifikalı tohum dağıtımı yapıldı.

Vali Osman Bilgin, etkinlikte yaptığı konuşmada, dünyada etkisini gösteren salgın ile tarımın öneminin daha da anlaşıldığını belirterek, tarımın son yıllarda en önemli sektörlerden biri haline geldiğini söyledi.

Tarımda teknolojiyi kullanıp, vatandaşları destekleyerek üretimi artırmayı hedeflediklerini dile getiren Bilgin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cizre Barajımıza en kısa sürede başlanıyor. Ovalarımız artık sulanacak. Şırnak'ın yüzde 40'ı orman görünüyor ama orman yok. Bu dağları gerçek anlamda ormanlaştırmalıyız ama vatandaşların yararlandığı ormanlar olmalı. Fıstık, ceviz, badem ve bölgesine göre zeytin. Örnek çiftçilerimizle bu projeyi uygulamaya geçiriyoruz. Gelin her yeri ormanlaştıralım ama terör örgütünün yararlandığı ormanlar değil, vatandaşların yararlandığı, vatandaşa ekonomik gelir getiren ormanlar yapmak istiyoruz."

Fide desteğine de değinen Bilgin, bu desteğin üreticilere hayırlı olmasını diledi.

Bilgin, "Burada amaç üretmek. Vatandaş yeter ki gelsin, her projeye ödenek ayıracağız. Vatandaşların ayakta durabileceği bir sistem oluşturmak için onları tarım, hayvancılık ve üretime yönlendireceğiz." dedi.

"Hedefimiz 2 bin 500 dekar alanı tarıma kazandırmak"

Tarım ve Orman İl Müdürü Selman Demirel de proje kapsamında çiftçilere yüzde 75 hibe ile 160 ton sertifikalı tohum verdiklerini, amaçlarının atıl durumdaki arazileri tarıma kazandırmak olduğunu ifade etti.

Geçen yıl 1200 dekar araziyi tarıma kazandırdıklarını anlatan Demirel, "Bu sene hedefimiz 2 bin 500 dekar alanı tarıma kazandırmak olacak. Bu her sene artarak devam edecek. Bölgemizde atıl arazi bırakmayıncaya kadar çalışmalarımız devam edecek." diye konuştu.

Tohum desteği alan çiftçilerden Ahmet Özbey ise sunulan destek için teşekkür ederek, bu sayede atıl arazilerde ekim yapabileceklerini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Osman Bilgin Şırnak Güncel Haberler

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

'AK Parti'ye oy vermem' diyen taksici, araçtaki kişinin kim olduğunu öğrenince donup kaldı

"AK Parti'ye oy vermem" diyen taksici, araçtaki kişinin kim olduğunu öğrenince donup kaldı

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Bakmadan Geçme

Survivor CANLI izle! 7 Haziran Cuma TV8 Survivor HD izleme linki var mı? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 7 Haziran Cuma İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Salah Galatasaray'a mı gelecek mi? Muhammed Salah kaç yaşında, bonservisi ne kadar? Çekya Malta maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Çekya Malta maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gaddar final mi yapıyor? Gaddar sezon finali bugün mü? Kızılcık Şerbeti final mi yapıyor? Kızılcık Şerbeti sezon finali bugün mü? S Sport CANLI izle! 7 Haziran S Sport HD kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! S Sport 4K canlı maç izle Yalı Çapkını final mi yapıyor? Yalı Çapkını sezon finali bugün mü? Gaddar 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çekya Malta maçı CANLI izle! (HD) 7 Haziran Çekya Malta maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Kızılcık Şerbeti 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 73. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Ersun Yanal Amedspor teknik direktörü mü oldu? Fenerbahçe'yi şampiyon yapmıştı Arka Sokaklar 679. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title