Haberler

Şırnak haber... Şırnak Valisi Bilgin, İdil'deki zeytin ve fıstık bahçelerinde incelemede bulundu

Güncelleme:

Şırnak haber: Şırnak Valisi Osman Bilgin, İdil ilçesinin Kurtuluş köyünde devlet desteğiyle kurulan zeytin ve fıstık bahçelerinde incelemelerde bulundu.

Şırnak Valisi Osman Bilgin, İdil ilçesinin Kurtuluş köyünde devlet desteğiyle kurulan zeytin ve fıstık bahçelerinde incelemelerde bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığınca sağlanan destekle kurulan bahçeleri gezerek üretimle ilgili bilgi alan Bilgin, çiftçilerle görüştü, sorun ve talepleri dinledi.

Bilgin, AA muhabirine, verilen destekten daha önemli olanın üreticilerin azmi, çalışması ve inancı olduğunu söyledi.

"Malumunuz Mezopotamya zeytinin ana vatanı. Burası aslında dünyayı yeniden keşfettiğimiz bir yer değil. Köylüler üretince aslında neler yapabileceğini gösteriyor." diyen Bilgin, üretimin önemine değindi.

Bahçelerin kurulması için devlet tarafından yüzde 65-70 destek verildiğini anlatan Bilgin, üreticileri emeklerinden dolayı tebrik etti.

Bilgin, "Cizre Barajı ile birlikte 70 bin hektarlık alan sulanacak. Bu alan sulandığında bu zeytinlikleri daha da artıracağız. Biz her türlü desteğe hazırız, siz yeter ki isteyin, üretin. Su ile ilgili sorunu kalıcı olarak çözeceğiz. Hiçbir şey kolay değil, süreç içerisinde zorluklar olacak ama ürettikçe, azmettikçe bu zorlukların üstesinden geleceğiz." dedi.

Verilen destek ve üreticilerin emeğiyle bu alanın yemyeşil olduğunu ifade eden Bilgin, vatandaşlara başvurmaları halinde her türlü desteği vereceklerini belirtti. Bilgin, şunları söyledi:

"İnsan istedikten ve çalıştıktan sonra üretebiliyor, kazanabiliyor, ülkenin gelişmesine katkı sağlayabiliyor. Hibe desteğimiz devam ediyor. Sadece 60 dönüm değil, isterseniz 1000 dönüm olsun, her türlü desteğe hazırız. Faydalanacakları ağaçları dikip, vatandaşların orayı sahiplenmesini, gelir elde etmesini, insanların kendi köyünde geçimini sağlamasını, göçün önüne geçilmesini istiyoruz. Burada, sağlıklı, huzurlu ve ekonomik özgürlüğünü kazanmış bir yaşam idame ettirmelerini sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Osman Bilgin Mezopotamya Şırnak Haberler

Bakmadan Geçme

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? ALES sonuçları açıklandı mı 2024! ALES sonuç sorgulama ekranı, linki! Bacak Damar Tıkanıklığı Nedir? Bacak damar tıkanıklığı kalbi etkiler mi? EUROVISION 2024 ne zaman? Eurovision nerede (hangi ülkede) gerçekleşecek? YKS SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? 2024 AYT, TYT, YDT sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (8 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? 8 Mayıs Boğa Yeniayının Burçlara Etkisi: Yeni Başlangıçlar, Fırsatlar ve Yenilenme Zamanı FED faiz kararı toplantısı ne zaman, saat kaçta açıklanacak 2024? FED faiz kararı ne olur? 10 Mayıs hangi burç? 10 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 10 Mayıs tarihi hangi burç olur? 18 Mayıs tatil mi? 18 Mayıs'ta okullar tatil olacak mı? 18 Mayıs hangi güne denk geliyor? GALATASARAY, ZAHA'YI GÖNDERİYOR MU? Okan Buruk kararını verdi: ZAHA TRANSFER Mİ OLUYOR? #9917 Amasya Belediyesi hangi parti? Amasya Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bekçilik alımı ne zaman 2024? 1. Dönem bekçilik alım başvuru şartları nedir, başvuru tarihi belli oldu mu? TRABZONSPOR İLK 11'LERDE KİM VAR? Trabzonspor, Fatih Karagümrük maçında ilk 11'ler kim? #9917 TRABZONSPOR - FATİH KARAGÜMRÜK MAÇI SAAT KAÇTA? #9917 Trabzonspor Fatih Karagümrük maçı HANGİ KANALDA? CANLI İZLE! AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ açıklandı mı? #128204 AÖF final sınavları ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title