Haberler

Sinop Açıklarında Deprem ve Tsunami Araştırması

Sinop Üniversitesi Araştırma Gemisi Seydi Ali Reis’i kiralayan Boğaziçi Üniversitesi-Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü yetkilileri, Sinop açıklarında deprem ve tsunami çalışmalarına yönelik araştırmalar gerçekleştirdi.

Sinop Üniversitesi Araştırma Gemisi Seydi Ali Reis'i kiralayan Boğaziçi Üniversitesi- Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü yetkilileri, Sinop açıklarında deprem ve tsunami çalışmalarına yönelik araştırmalar gerçekleştirdi.

Türkiye Deprem Ağını operasyonel olarak işleten ve deprem gözlemlerini eş zamanlı olarak yapan Boğaziçi Üniversitesi- Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE), Kuzey Atlantik ve Bağlı Denizler olan Akdeniz-Ege-Marmara ve Karadeniz'de oluşturulan "Bölgesel Tsunami İzleme ve Uyarı Merkezi" kapsamında çalışmalarına devam ediyor.

Sinop açıklarında da yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi veren Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Müdürü Doğan Kalafat, "Denizlerimizde olası bir büyük deprem öncesi deprem ve tsunami çalışmalarına yönelik olarak Türk ve Japon Hükümetlerinin himayesinde, Enstitümüz ile Japon İşbirliği Ajansı (JICA) işbirliğinde 'Marmara Bölgesi'nde Deprem ve Tsunami Zararlarının Azaltılması ve Eğitimi Projesi' başlatılmış, bu çalışmalara paralel olarak yeni nesil deniz-tabanı deprem ve tsunami gözlem sistemlerinin (OBS) farklı denizlerde, derinlik, gürültü, oksijensiz ortam ve taban çamur etkisindeki performansını ve kapasitesini ölçmeye yönelik olarak da Sinop yarımadası etrafında araştırmalar yürüttük. 31 Temmuz 2014 tarihinde haritada belirtilen koordinatlarda deniz tabanı gözlemevi sistemlerinin (OBS) test amaçlı atmış olup, sistemler 18 Eylül 2014 tarihinde deniz-tabanından Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Araştırma Gemisi Piri R/V Seydi Ali Reis ile başarılı bir şekilde çıkartılmıştır" dedi.

OBS'lerin 1080 m, 2113m., 1868m ve 255m. gibi farklı derinliklerden problem olmadan başarılı bir şekilde çıkartıldığını dile getiren Doğan Kalafat, çalışmalara B.Ü. KRDAE'den 3, Japonya Deniz ve Yer Bilimleri Bilim ve Araştırma Merkezi'nden (JAMSTEC) 3 ve Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden 6 uzmanın katıldığını belirtti.

Kalafat son olarak, "KRDAE, denizlerimizde deprem ve tsunamiye yönelik çalışmalarına önümüzdeki yıllarda da bölge üniversiteleri ile işbirliği yapmaya ve bu konudaki güncel teknolojik gelişmeleri ülkemizde kullanmaya devam edecektir" şeklinde konuştu. - SİNOP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kandilli Rasathanesi Seydi Ali Reis Politika Güncel Haberler

Kuş gribinde ilk ölümcül vaka! DSÖ'den 'Hazır olun yeni pandemi geliyor' uyarısı

Kuş gribinde ilk ölümcül vaka! DSÖ'den "Hazır olun yeni pandemi geliyor" uyarısı

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Farah Zeynep Abdullah'tan Mehmet Ali Erbil'in ekrana dönmesine tepki

Farah Zeynep Abdullah'tan Mehmet Ali Erbil'in ekrana dönmesine tepki

Bakmadan Geçme

TRT1 CANLI YAYIN AKIŞI | TRT1 yayın akışında neler var? TRT 1 CANLI İZLE DİLAN POLAT CEZAEVİNDE DEĞİL Mİ? Dilan Polat evinde mi, nerede, olay ne? BENZİN İNDİRİM VAR MI? Akaryakıtta DEV indirim! Benzin motorin indirim mi var, kaç TL? YKS GİRİŞ BELGESİ NEREDEN, NASIL ALINIR 2024? TYT-AYT ne zaman, saat kaçta? YKS GİRİŞ BELGESİ EKRANI! A H5N2 virüsü nedir? A H5N2 virüsü belirtileri neler? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 8 Haziran Perşembe Survivor yeni bölüm! SINAVA GİRMEDEN ÖNCE OKUNACAK DUA! TYT-AYT sınavı öncesi hangi dualar okunur? #9997 Üniversite sınavı öncesi okunacak dualar! Dünya Sağlık Örgütü'nden uyarı! Yeni bir salgın mı geliyor? Kuş gribinde ölümcül vakalar arttı mı? 6 HAZİRAN BURÇ YORUMU | Burçları bugün neler bekliyor? AŞK, PARA, SAĞLIK , KARİYER… 6 HAZİRAN 2024 PERŞEMBE YAYIN AKIŞI! Bugün televizyonda ne var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW GELİNİM MUTFAKTA 6 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 6 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 8 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Akşener ile Erdoğan görüşmesi detayları! Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı Erdoğan neler konuştu? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 6 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
Müsavat Dervişoğlu'na iddiayı sordular: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akşener'e yardımcılık mı teklif etti?

Müsavat Dervişoğlu'na iddiayı sordular: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akşener'e yardımcılık mı teklif etti?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title