Haberler

Silvan Eylemi Yapanların Yakınındaki Şüpheli Çanta Fünyeyle Patlatıldı

Eskişehir'de Silvan'da yaşanan olayları protesto eden grup oturma eylemi yaparken, yaklaşık 200 metre uzaklıktaki şüpheli çanta bomba paniğine yol açtı.

Eskişehir'de Silvan'da yaşanan olayları protesto eden grup oturma eylemi yaparken, yaklaşık 200 metre uzaklıktaki şüpheli çanta bomba paniğine yol açtı. Bomba imha uzmanı tarafından fünyeyle patlatılan çantadan giysi çıkarken, patlama sesi eylemci grup ile çevredekileri korkuttu.

İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda toplanan yaklaşık 100 kişi, Silvan'daki olayları protesto etti. Çeşitli sloganlar atan grup adına basın açıklamasını okuyan Ceren Gökçe, " Silvan'da yüzlerce işyeri ve ev kullanılamaz hale getirildi, birçok mahallede ekmek, elektrik ve su yok. 12 gündür evlerinden çıkamayan, evleri rastgele taranan ya da bahçelerine bomba düşen Silvan halkı bu zulme direniyor" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından grup oturma eylemi başlattı. Bu sırada yaklaşık 200 metre uzaklıktaki Şair Fuzuli Caddesi Porsuk Çayı Köprüsü üzerinde de bulunan aslan heykelinin yanına bırakılan bir çantayı gören vatandaşlar bomba ihtimali üzerine 155 Polis İmdat hattını arayarak ihbarda bulundu. Polisler yolu araç ve yaya trafiğine kapatıp, şüpheli çantanın etrafına da güvenlik şeridi çekti. Kısa sürede olay yerine gelen Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bomba imha uzmanı özel giysilerini giyip poşetin yanına yaklaştı. Fünyenin bir ucunu poşetin yanına bırakan bomba uzmanı daha sonra uzaktan kumandayla patlamayı gerçekleştirdi. Patlama sesi oturma eylemi yapan grupta ve çevrede heyecan yaratırken, poşet içerisinden giysiler çıktı. Poşetin Porsuk Çayı kenarında fotoğraf çektirmek isteyen bir kişi tarafından unutulduğu ortaya çıktı.

- Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ceren Gökçe Eskişehir Porsuk Silvan Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title