Haberler

Silopi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, hayvanlar için yuva üretti

Güncelleme:

Silopi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, geri dönüştürülen malzemelerden kedi ve kuşlar için yuva üretti. Öğrenciler, bu projeleriyle hem sorumluluk yetkisini hem de hayvan sevgisini arttırmayı hedefliyor.

ŞIRNAK'ın Silopi ilçesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, üretimlerden arta kalan malzemeleri geri dönüştürerek, soğuktan etkilenen kedi ve kuşlar için yuva üretti.

Silopi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya - İç Mekan ve Tasarımı bölümü öğrencileri, mobilya, masa, sandalye ve sıra gibi birçok alanda çeşitli üretimin yapıldığı atölyede arta kalan malzemeleri, ihtiyaç duyan okullarda kedi ve kuşlar için yuvaya dönüştürdü. Okulun öğrencisi Emre Erkan, kış aylarında soğuktan etkilenen hayvanları korudukları için çok mutlu olduklarını belirterek, 'Kışın kedilerimiz ve kuşlarımız üşümektedir. Biz de bu projemizi geliştirdik. Kedilerimiz için kedi yuvaları, kuşlarımız içinde kuş yuvaları yaptık. Bu işi yaparken çok mutlu olduk ve memnunuz. Onları sıcak tutuyoruz' dedi.Masa, sıra dolap gibi birçok alanda üretim yaptıklarını anlatan öğrenci Muhammed Kılınç ise kendilerine imkan verilmesi halinde çok daha iyi işleri başaracağını söyledi.

'HAYVANLAR İÇİN YUVA YAPARAK, OKULLARA HEDİYE EDİYORUZ'

Okullarında birçok üretimin yapıldığını belirten Silopi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hakkı Kaya, isteyen okullar için hazırladıkları yuvaları hediye ettiklerini ifade ederek, 'Bizim için atık madde yoktur, geri dönüşüm vardır. Devletimiz gibi biz de geri dönüşümü önemsiyoruz. Bu kapsamda da atık maddelerimizden kuş yuvası ve kedi yuvaları yapmaya başladık. Buradaki temel amacımız, okullara bunları hediye etmek. Bu vesile ile öğrencilerimizde hem sorumluluk yetkisini, bilincini hem de bununla beraber çocuklarımızda hayvan sevgisini arttırmayı planlıyoruz. Buna benzer projelerimiz devam edecektir' diye konuştu.(DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Lisesi Silopi kedi Hayvan Hakları Çevre Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title