Haberler

Siirtli Öğrenciler Ispanaktan Elektrik Elde Etti

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından gerçekleştirilen ortaöğretim öğrencileri arası proje yarışmasında Siirtli öğrenciler tarafından hazırlanan "Ispanaktan Elektrik Enerjisi Üretimi" (Fotomanyetik Enerji) bölge...

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından gerçekleştirilen ortaöğretim öğrencileri arası proje yarışmasında Siirtli öğrenciler tarafından hazırlanan "Ispanaktan Elektrik Enerjisi Üretimi" (Fotomanyetik Enerji) bölge birincisi seçildi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde düzenlenen bölgeler arası TÜBİTAK proje yarışmasında, 7 ilin katıldığı 8 dalda 75 eser arasından, Siirt Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri Dilek Toprak ve Muhammed Furkan Akınay'ın hazırladığı 'Ispanaktan Elektrik Enerjisi Üretimi' projesi bölge birincisi seçildi.

Siirt'in TÜBİTAK projeleri konusunda adını yazdırdığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Enis Önen, "TÜBİTAK Van bölge yarışmalarında Siirt birçok projeye adını yazdırmıştır. Batman, Hakkari, Bitlis, Muş, Siirt, Şırnak ve Van illerinden 8 daldan toplam 75 eser arasında, ilimiz Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri Dilek Toprak ve Muhammed Furkan Akınay'ın hazırladığı, danışmanlığını Maruf Çevik'in yaptığı 'Ispanaktan Elektrik Enerjisi Üretimi' projesi bölge birincisi seçildi. Siirt Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinden Zeynep Halavut ve Kevser Olgun tarafından yapılan, danışmanlığını Yılmaz Aksu'nun yaptığı '4+4+4 Sisteminin Eğitim Çalışanlarına ve Yeni Eğitim Öğretim Yılına Yansımaları' konulu proje 13 proje arasından en başarılı ikinci sosyoloji projesi ödülünü aldı. Siirt Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinden Suzan Ay Doğan ve Kübra Çelik tarafından yapılan, danışmanlığını Yahya Akut'un yaptığı 'Boşaltılan Köyler: Zorunlu Hayat' adlı proje tarih dalında ikincilik ödülü aldı. Siirt Lisesi öğrencilerinden Muhammed Azgan ve Abdulkadir Umaç tarafından hazırlanan ve danışmanlığını Hüseyin Aydemir'in yaptığı 'Barajlardaki Toprak Birikimini Engelleyerek Baraj Ömrünün Uzatılması' adlı proje, 14 fizik projesi arasından ikincilik ödülü, Siirt İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Halime Akdemir ve Afife Sevgili tarafından hazırlanan, danışmanlığını Nurettin Erenkaya'nın yaptığı 'Karma Eğitim Sisteminin Öğrencilerin Psikolojisi Üzerindeki Etkileri ve Siirt İli Örneği' projesi ikincilik ödülünü, Siirt Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinden Murat Asan ve Yusuf Altunkum tarafından hazırlanan ve danışmanlığını Yahya Aktu'nun yaptığı 'Yangın Söndüren Benzinlik' adlı proje üçüncülük ödülü, Siirt Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinden Salih Demir tarafından yapılan ve danışmanlığını Mustafa Sebat'ın yaptığı 'Kolundan Engelli Erkeklerin Sakal Tıraşı' projesi üçüncülük ödülü aldı" dedi.

Önen, projelerde emeği geçen öğretmen ve öğrencileri de tebrik ettiğini söyledi.

(RÇ-MND-YRT-MO-SO-Y)

30.03.2013 16: 26: 26

TSI

NNNN - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Muhammed Furkan Dilek Toprak Türkiye Siirt Politika Güncel Haberler

Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel çalışanları tarafından dövüldü

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel çalışanları tarafından dövüldü

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title