Haberler

Siirt Valiliği İsim Değişikliğini Onayladı

Güncelleme:

Siirt Valiliği, merkeze bağlı Bağtepe mahallesinin ismini, "Halenze" olarak değiştirilmesini onayladı

Siirt'te vatandaşların talebi üzerine, Siirt Merkez Bağtepe Mahallesi'nin isminin 'Halenze Mahallesi' olarak değiştirilmesi ile ilgili Siirt Belediye Meclisi'nin oybirliği ile aldığı karar, Siirt Valisi Ahmet Aydın tarafından onaylanarak, yürürlüğe girdi.

Yerleşim yerlerinin adlarının halkın benimsediği ve bu yerleşim yerlerinin halk tarafından bilinen adlar olması gerektiğini belirten Vali Ahmet Aydın."Siirt Belediye Meclisinin aldığı bu kararı benimsediklerini ve bu kararı onayladığını belirterek, İlimiz merkezine bağlı Bağtepe mahallesinin adı 'Halenze' olarak değiştirilerek, yürürlüğe girdiğini" açıkladı.

Siirt'te var olan kardeşlik hukuku ve barış ikliminin daha da güçlendirilmesi ve halkımızın da taleplerinin karşılanması amacıyla, belediye meclisince alınan kararını onayladığını ifade eden Vali Aydın, 'Üç Dilli Kardeş Şehir' Konsepti ile başlattığımız 'kardeşlik Projesi'ne, vatandaşlarımızın büyük bir destek verildiğini sözlerine ekledi.

Daha öncede ilimiz merkezine bağlı Evren Mahallesinin ismi de Barış Mahallesi olarak değiştirilmişti.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci / Güncel

Siirt Merkez Ahmet Aydın Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title