Haberler

Siirt'teki çocuk gelinin şüpheli ölümü-Aile -

Siirt'in Pervari ilçesinde 12 yaşında evlendirilen, 13'ünde anne olan ve evinde silahla vurulmuş halde bulunan 14 yaşındaki Kader Erten'in Van'ın Çatak ilçesinde yaşayan ailesi, olayın aydınlatılmasını istedi.

Siirt'in Pervari ilçesinde 12 yaşında evlendirilen, 13'ünde anne olan ve evinde silahla vurulmuş halde bulunan 14 yaşındaki Kader Erten'in Van'ın Çatak ilçesinde yaşayan ailesi, olayın aydınlatılmasını istedi.

Çatak ilçesi Atlıhan köyüne bağlı Kenarköy mezrasında oturan baba Musa Ertem (55), yaşamını yitiren kızı Kader Ertem için evinde taziyeleri kabul ediyor. Ertem AA muhabirine 8 çocuğundan beşincisi olan kızı ile ilgili basında çıkan bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Ertem, kızının ölü bulunmasının ardından Pervari savcısının otopsi için Siirt merkeze yönlendirmek istediğini, ancak kendisinin olayın aydınlatılması için Diyarbakır'ı tercih ettiğini ifade etti.

''Diyarbakır'da yapılan otopside savcı, Kader'in tabancayla değil, av tüfeği saçmasıyla hayatını kaybettiğini bana verdiği evrak ile bildirdi. Sonra eşinin köyüne götürüp defnettik. Kızımın başına gelen olayın aydınlatılmasını istiyorum. Eğer kızım kendini vurmuşsa kimseden şikayetçi değilim. Ancak biri vurmuşsa peşini bırakmayacağım" diyen Ertem, gözyaşları içinde kızının iddia edildiği gibi görücü usulüyle değil eşi Mehmet Atak ile tanışarak evlendiğini savundu.

Baba Ertem, tanışmalarının da iki buçuk yıl önce evlerine misafir olarak gelen kayınpederiyle başladığını ifade ederek şöyle konuştu:

''Kayınpederi Tahir Atak'a Kader'i yaşından dolayı veremeyeceğimi söyledim. Daha sonra kızımla damadım bir araya gelmişler. Birbirlerini sevmişler. Tekrar istemeye geldiler. Ben kızıma sorduğumda evlenmek istediğini söyledi. Zaten çok da mutluydular. Eğer kızımı vermeseydim kaçacaktı. Bu durumda aileler de büyük bir olay yaşayacaktı. Bu nedenle evlenmelerine razı olduk.''

- ''Kızım istedi diye evlendirdim''

Kızının yaşının 14 değil, 17 olduğunu öne süren Ertem, şunları söyledi:

''Kızım doğduğunda ben evimden uzaktaydım. Bu nedenle kimlikte yaşını yanlış yazmışlar. Gerçek yaşı ve doğru kimlik çıkartabilmek için mahkemeye başvurulmuştu. İlk incelemede yaşı 16 çıktı. Kesin sonucu beklerken bu olay yaşandı. İnsan bir keçiye bile sahip çıkıyor. Nasıl evladına sahip çıkmaz. Ben kızım istedi diye evlendirdim. Yoksa evlendirmezdim."

Anne Suna Ertem (42) de kızını evlendikten sonra birkaç defa gördüğünü, en son 3 ay önce yaşının büyütülmesi için köye geldiğini belirtti.

Bu sırada kızını gayet iyi gördüğünü, ancak Kader'in kayınvalidesiyle yaşadığı bazı sıkıntılardan bahsettiğini ifade eden Ertem, "Kızım iyi görünüyordu. Sabırlı, sakin ve gönlü ferahtı. Neden böyle yaptığını anlayamadım. Çünkü istediği için evlendi. Eşi ve kayınpederinin kendisine çok iyi davrandığını söylüyordu" dedi.

Öte yandan taziye için gelenler Kader'in ölümüne çok üzüldüklerini belirtti.

Çatak ilçesinde yaşarken, ailelerin onayı üzerine bir süre önce Mehmet Atak ile evlendirilen Kader Erten, erken doğumla dünyaya getirdiği ikinci çocuğunun ölümünün ardından, Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Yapraktepe köyündeki evinde silahla vurulmuş halde bulunmuştu.

Van Siirt çocuk gelin şüpheli ölüm Pervari Çatak

Muhabir: Sıtkı Yıldız

Kaynak: Yaşar Yaşin

Yayınlayan: Erdem Gültekin

Kaynak: AA / Güncel

Pervari Çatak Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title