Haberler

"Şiddet Durmadan Susmayacağız"

Güncelleme:

Dr. Ersin Arslan'ın cinayetiyle ilgili ilk duruşma gününde, İzmirli doktorlar "şiddeti protesto eylemi" yaptı.

Gaziantep'te görevi başında öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın cinayetiyle ilgili ilk duruşma gününde, İzmirli doktorlar "şiddeti protesto eylemi" yaptı. Eşrefpaşa Hastanesi'nin bahçesinde toplanan sağlık çalışanları, "Tüm taleplerimiz yerine gelmeden, şiddet durmadan durmayacağız, susmayacağız" mesajı verdi.

Geçtiğimiz 17 Nisan'da Gaziantep'teki görevi sırasında bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın ailesine, cinayetle ilgili ilk duruşma gününde, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi sağlık personelinden destek geldi. Hastane bahçesinde toplanan doktor ve hemşireler, sağlık çalışanlarına yönelen şiddeti protesto ederek basın bildirisi okudu. Alkışlı protestoya hastalar da ayakta alkışlayarak destek verdi.

Eşrefpaşa Hastanesi Genel Cerrahi Uzman Dr. Yavuz Uçar tarafından okunan bildiride, sağlık çalışanlarına yönelen şiddet kınanarak şu ifadelere yer verildi:

Taleplere kulak asılmadı

"17 Nisan 2012 günü genç meslektaşımız Dr. Ersin Arslan bir hastasının yakını tarafından, görevi başında öldürüldü. Bu olay toplumdaki şiddetin ve sağlık çalışanlarına, hekimlere yönelen şiddetin geldiği noktanın acı bir göstergesiydi. Ne yazık ki, buraya birdenbire gelinmedi. Sağlıkta dönüşüm programı, piyasalaşma, sağlık ortamında barışı, huzuru bozdu. Sağlık alanında talep kışkırtıldı; hekimler karşılanmayan taleplerin sorumlusu ilan edildi. Sağlık Bakanlığı; Türkiye Tabipler Birliği (TTB) ve tabip odalarının şiddetin arttığı yönündeki uyarılarını dikkate almadı, önlem alınmadı, taleplere kulak asılmadı.

Olaylara 'münferittir' denildi, hekime, sağlık çalışanına saldıran trafikte kırmızı ışıkta korna çalanlara benzetilerek, uygulanan şiddete 'kabalık' denildi. Adım adım 17 Nisan 2012'ye Dr. Ersin Arslan'ın ölümüne gelindi. İnkar edilecek nokta aşıldı. Şiddeti yaşadıktan sonra alınan destek önemli elbet. Ancak şiddet mağdurları, yaşadıklarından son derece olumsuz etkilendiklerini, neredeyse hekimlikten vazgeçecek noktaya geldiklerini anlatıyorlar ve diyorlar ki: Daha önemlisi olmasını engellemek, daha önemlisi hekime, sağlık çalışanlarına şiddetin kabul edilemez olduğunu topluma kabul ettirmek, hastayı müşteriye dönüştüren, emeği sömüren programlardan vazgeçip hizmetin en uygun koşullarda verilmesini sağlamak".

"Sorunların sebebi biz değiliz"

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin caydırıcı olması için yasal düzenleme beklediklerinin de altını çizen hekimler "En kısa vadede hem Sağlık Bakanlığı hem de TBMM Araştırma Komisyonunda dile getirdiğimiz; hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddette caydırıcı yasal düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz. Alınacak önlemlerde samimi ve sonuç alıcı olunmasını istiyoruz, bütün bunların yapanların yanına kar kalmasın istiyoruz" dedi.

Bu konuda vatandaşlara da seslenen sağlık çalışanları, "Yurttaşlarımıza bir kez daha sesleniyoruz: Sağlıkta yaşadığınız sorunların sebebi, hekimler ve sağlık çalışanları değildir. Genel Sağlık Sigortası priminin üzerine ödediğiniz onlarca çeşit katkı ve katılım payının nedeni, sağlık çalışanları değildir. Saatlerce bekleyip 3 dakika muayene oluyorsanız, aldığınız sağlık hizmeti niteliksiz ise, sebebi sağlık çalışanları değil bizzat uygulanan sağlık politikalarıdır. Sağlık çalışanları sizin en zor anlarınızda ihtiyaç duyduğunuz can dostlarınızdır. Bu önemli duruşma nedeni ile bir kez daha haykırıyoruz: Tüm taleplerimiz yerine gelmeden, şiddet durmadan durmayacağız , susmayacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Eşrefpaşa Hastanesi Ersin Arslan Gaziantep Güncel Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Bakmadan Geçme

20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta sultan sarması nasıl yapılır? Sultan Sarması tarifi, nasıl yapılır? 21 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Mayıs burç yorumları nedir? Emekli Temmuz maaş zam oranı yüzde kaç olacak? Emekli maaşına zam yapılacak mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 20 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Kurbanlık hayvanı elektrik veya narkozla bayıltarak kesmek caiz midir? Hareket Proje halka arz sonuçları açıklandı mı? #128226 Hareket Proje halka arz kaç lot verdi? BUGÜNKÜ ALTIN FİYATLARI #129689 Çeyrek altın, gram altın ne kadar? 20 Mayıs altın fiyatları ne kadar oldu? Microsoft Office ücretsiz kullanma nasıl yapılır? İztuzu Plajı nerede? Dalyan İztuzu Plajı'nda neler yapılır?
Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title