Haberler

Siber Güvenliği Artıracak Kararnameyi Imzaladı

ABD Başkanı Trump, devlet kurum ve kuruluşların siber güvenliğini artırmaya yönelik hazırlanan kararnameyi perşembe günü imzaladı.

ABD Başkanı Trump, devlet kurum ve kuruluşların siber güvenliğini artırmaya yönelik hazırlanan kararnameyi perşembe günü imzaladı. ABD Başkanı Trump, başkanlık seçim kampanyası sırasında hararetle savunduğu ve uzun süredir beklenen siber güvenliği artıracak önlemleri içeren kararnameyi perşembe günü imzaladı.

Özel kararname ile beraber, devlet kurumlarındaki eskimiş internet altyapısı değiştirilecek ve eyalet siber ağı daha güvenli hale getirilecek. Öte yandan, kararnameyle altyapı ve güvenliği iyileştirilerek tüm kurum ve kuruluşların beraber çalışması kolaylaştırılacak.

ABD'deki seçim kampanyası sürecinde Başkan adayı Hillary Clinton'ın maillerinin hacklenmesi, siber güvenlik konusunu bir kez daha gündeme getirmiş, Clinton kampanya sürecinde ağır darbe almıştı. Rus hackerların seçim kampanyasını etkilemek için Clinton'un maillerini hacklediği iddia edilmişti.

(İdris Altun / İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hillary Clinton Donald Trump Politika Güncel Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title