Haberler

SGK Müdürü Ünlü: Kayıt Dışı İşçi Çalıştıracak Kadar Zengin Misiniz?

Güncelleme:

SGK Şanlıurfa İl Müdürü İsmail Ünlü, SGK Haftası kapsamında sigortasız işçi çalıştıranlara yüklendi.

SGK İl Müdürü İsmail Ünlü, SGK Haftası kapsamında sigortasız işçi çalıştıranlara yüklendi. Ünlü, "İşçileri sigortalı göstermedikleri bir gün için bir yıl boyunca ödeyeceği sigorta primi kadar cezaları ödemek zorunda olacaklardır. Bu nedenle buradan işverenlerimize sesleniyorum kayıt dışı işçi çalıştıracak kadar zengin misiniz?" dedi.

16-22 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Şanlıurfa İl Müdürü İsmail Uzun, SGK binasında sivil toplum kuruluşları temsilcileri, SGK merkez müdürleri, yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. İsmail Uzun, SGK Haftası kapsamında hafta ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

'VATANDAŞ HİZMETLERE DAHA HIZLI ULAŞIYOR'
SGK İl Müdürü İsmail Ünlü, SGK'da yapılan yapılanma ile vatandaşın rahat bir nefes aldığını belirterek, "Bu tür haftalar toplumda farkındalık yaratma, bilgilendirme ve bilinçlendirme açısından büyük önem taşımaktadır. Bu açıdan bakıldığında dokuz yıldır gerçekleştirdiğimiz, Sosyal Güvenlik Haftası etkinliklerinin amacına ulaştığını söyleyebiliriz. Haftamızın kurumumuza, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Biraz geçmişe dönüp baktığımızda Emekli Sandığı, SSK ve hastaneleri ile BAĞ-KUR kurumlarının ayrık bir yapı içerisinde kuyrukların olduğu, uzun süren bürokratik işlemlerin yer aldığı, fiziki yapıların çağın gereklerine uymayan atıl vaziyetteki mekânlar içerisinde hizmet vermeye çalışılan kurumlar olarak hatırlamaktayız. Sosyal Güvenlik Kurumu bu üç kurumu çatısı altında birleştirerek, kuruluşundan itibaren kendini her anlamda sürekli olarak güncelleyen, çağın gereklerine ayak uyduran, teknolojiyi yakından takip eden bir kurum olarak vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmaya çalışmaktadır. Gelinen noktada birçok hizmetimiz e-devlet uygulamasına taşınarak vatandaşlarımızın sıra beklemeden daha erişilebilir bir hizmet alması sağlanmıştır. Kurumumuz dünyanın gıpta ile izlediği örnek bir kurum olduğu aşikardır" dedi.

'KAYIT DIŞI İŞÇİ ÇALIŞTIRACAK KADAR ZENGİN MİSİNİZ?'
İsmail Ünlü, 25 yaş altı gençlerin borçlarının silindiğini ifade ederek, "01.01.2012 tarihi itibariyle Genel Sağlık Sigortası kapsamında borçlu olan 25 yaş altı gençlerimizin borçları silinmiştir. Çalışan Emekliler için SGDP kaldırılmış olup, maaşlarına 01.04.2016'dan itibaren ilave yapılmaya başlanmıştır. Son bir yıl içerisinde gerek 6645 sayılı Yasa, gerekse 6704 sayılı Torba Yasalar ile İşverenlerimizin, asgari ücret artışı ile artan prim yükünü azaltmak için yapılan teşvik, 2016 yılında yaşanan yüksek asgari ücret artışını dengelemek amacıyla 1 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere 2016 yılı için asgari ücret prim teşviki geldi. Buna göre 2015 yılında brüt 2550 TL ve altında ücret almış olan çalışanlar için 2016 yılında işverenlerimize, işveren primi ödemelerin de 3,33 lük bir indirim uygulanmaktadır. 110,10 TL'si hazine tarafından karşılanacaktır. Şanlıurfa İlimizde 11 başlık altında teşvik uygulaması bulunmaktadır. İlimiz tüm teşviklerden yararlanan ender illerden olmasına rağmen İşverenlerimizin kayıt dışı işçi çalıştırmalarına anlam veremiyorum. Bir işçinin sigortalı gösterilmemesi bizim sorumluluğumuzda olmasından dolayı büyük üzüntü duymakla birlikte, işverenlerimizin sigortalı göstermediği işçilerimizin ilerdeki yaşayacakları mağduriyetten dolayı kul hakkı ve vebal alında kalacaklardır. İşçileri sigortalı göstermedikleri bir gün için bir yıl boyunca ödeyeceği sigorta primi kadar cezaları ödemek zorunda olacaklardır. Bu nedenle buradan İşverenlerimize sesleniyorum kayıt dışı işçi çalıştıracak kadar zengin misiniz? Bu boyutu ile bakıldığında kayıt altında işçi çalıştırmanın her yönü ile büyük avantajları vardır" şeklinde konuştu. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yerel Sağlık Yaşam Güncel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title