Haberler

Şeytanın Kızı Gilda Filmi

Şeytanın Kızı Gilda filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Şeytanın Kızı Gilda filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

Bir adama güvenmiştim... Ve şimdi ne olduğuna bak!

Arjantin´e yeni gelmiş olan kumarbaz Johnny Farrell, sinsi Ballin Mudson sayesinde ölümden kurtulur. Buenos Aires´te kanundışı bir kumarhanenin sahibi olan Mudson, Farrell´i zaman içinde sağ kolu yapar. Ortak bir vicdansızlık, arkadaşlıklarının da temelidir. Mudson çıktığı bir yolculuktan yanında karısı Gilda ile döndüğünde dostlukları da bozulmaya başlayacaktır; zira Farrell, dayanılmaz bir cazibe kaynağı olan Gilda´yı yıllar önce tanımış ve ondan nefret etmeyi öğrenmiştir.

arrell ile Gilda arasındaki ilişki, duyguların ağır bir muharebe alanıdır adeta. Mudson ortadan kaybolunca herşey daha da tuhaflaşır.

Gilda, hiç kuşkusuz, güzeller güzeli Rita Hayworth´ın en unutulmaz rolü. -noir türünün bu harika başyapıtında, Hayworth, Glenn Ford ile birlikte belleklerden çıkmayacak bir performans sergiliyor.

Rita Hayworth 1946 yapımı Gilda'daki oyunuyla Oscar alamadı. Ama ne gam!tarihinin gelmiş geçmiş en güzel yıldızlarından biri sayılan 'yaşlanmayan güzelliğiyle' perdenin en beğenilen kadınlarından biri olan Hayworth ünlü 'Put The Blame On Mame' şarkısını seslendirmiş ve bu şarkı ve muhteşem saçlarını savurma sahnesiyle belleklerden çıkmayan bir görüntüyü tarihe geçerek bunca sene hala hatırlatmaktadır.

, Casablanca'dan sonra dünyada en çok hayranı bulunan klasik lerinden birisidir

Yönetmen: Charles Vidor

Senaryo: Marion Parsonnet, Jo Eisinger, E.A. Ellington

Oyuncular: Steven Geray, Joseph Calleia, George Macready, Glenn Ford, Rita Hayworth

Filmin Türü: Drama, Gerilim, Romantik,

Orijinal Adı: Gilda

Yapımcı Firma: 0

Yapım Yılı: 1946

Yapım Ülkesi: ABD

Dağıtıcı Firma: 0

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Rita Hayworth Buenos Aires Arjantin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title