Haberler

Seyit Rıza'nın Torunundan Bahçeli'ye Suç Duyurusu

Seyit Rıza’nın torunu Rüstem Polat, MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında hakaret ve iftira iddiasıyla Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Seyit Rıza'nın torunu Rüstem Polat, MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında hakaret ve iftira iddiasıyla Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Dersim Askeri Harekatı sırasında ailesinden 9 kişi öldürülen Hüseyin Akgün isimli vatandaşın, Dersim'e yönelik sözleri nedeniyle MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 4.9 kuruşluk manevi tazminat davası açmasının ardından Seyit Rıza'nın torunu Rüstem Polat da Bahçeli'nin dedesine hakaret ve iftirada bulunduğu iddiasıyla Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Avukatı Cihan Söylemez ile birlikte adliye binasına gelen Rüstem Polat burada yaptığı açıklamada, Devlet Bahçeli ile birlikte yargı önüne çıkmayı arzuladığını belirterek, "Benim halen acılarım var. Katliamda öldürülen, yakılan ateşlere atılan bir sürü insanımız var. Bunlardan bir tanesi de benim büyük Dedem Seyit Rıza ve Oğlu Hüseyin. 77 senedir o insanların mezar yerleri belli değildir. Ruhlarını bizlere teslim ettiler halen bu ruhlara karşı sizler katliam yapmak istiyorsunuz. Buyursun, hodri meydan diyorum gelsin beraber yargı önüne çıkalım. Eğer ben suçluysam o zaman devlet, yargı bunun gereğini yapacaktır" dedi.

23 Kasım tarihinde Tunceli'yi ziyaret edecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da çağrıda bulunan Rüstem Polat, "Dedemin bir isyankar, bir İngiliz ajanı olmadığını kendisine arz etmek istiyorum. Aynı zamanda da dedem ve o mağdur insanların 77 yıldır kayıp olan mezarlarının bulunmasını kendisinden talep edeceğim. Arzum, isteğim kefensiz yatan kemiklerini Dersim'in kutsal topraklarına gömmek. Bu konuda başbakanımızdan ricada bulunacağım" diye konuştu.

"BAHÇELİ NEFRET SUÇU İŞLEMİŞTİR"

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Dersim'e yönelik sözleriyle nefret suçu işlediğini dile getiren Rüstem Polat'ın avukatı Cihan Söylemez ise "Bu hakaret ve iftiralardan dolayı kendisinin nefret suçu işlediğini ve işlemeye devam ettiğini düşünmekteyiz. Türk Ceza Yasası'ndaki maddeler gayet net. Kendisinin bu suçlardan dolayı yargılanması gerekiyor. Bugün ülkedeki milleti temsil oranı açısından AK Parti, HDP ve CHP yüzde 85-90'ını temsil ediyor. Bu kitle artık Seyit Rıza'nın masum olduğunu, haksız bir yargılama neticesinde haksız şekilde idam edildiğine kanaat getirmiş durumda. Buna rağmen Devlet Bahçeli'nin hakaretvari açıklamaları ve iftiraları nedeniyle Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz. Kendisine sesleniyoruz. Müvekkilimin dokunulmazı yok kendisinin dokunulmazlığı var. Bahçeli Meclis'ten dokunulmazlığının kaldırılmasını istesin bu şekilde savcılık makamının önüne çıksın; eşit bir yurttaş olarak ifadesini versin" şeklinde konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Tunceli ziyaretinde kendisiyle görüşecek kişiler arasında müvekkilinin de yer alması amacıyla Vali Osman Kaymak'la görüşeceklerini ifade eden avukat Cihan Söylemez, "Seyit Rıza'nın mezar yeri davası 8 yıldır sürüyor. Ak Parti 12 yıldır iktidarda. Eğer samimilerse bu doğrultuda adım atmaları gerektiğine inanıyoruz. Bu artık siyaset malzemesi değil siyaset üstü zeminde konuşularak açıklığa kavuşturulsun" dedi. - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı Devlet Bahçeli Rüstem Polat Seyit Rıza Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title