Haberler

Sevinç Erbulak Beslenme Ve Diyet Uzmanı Banu Kazanç İle Yaza Hazırlanıyor

Başarılı oyuncu Sevinç Erbulak; yoğun iş temposunda edindiği düzensiz beslenme alışkanlıkları yüzünden aldığı kilolardan profesyonel destek alarak kurtuluyor.

Sevinç Erbulak ; "Diyetlere karşı ön yargılarım ve aç kalmak korkum vardı. Banu Kazanç ve Hepobur sayesinde önyargılarımın yersiz olduğunu anladım ve doğru bir diyetisyen ile birlikte aç kalmadan da kilo verebileceğimi gördüm. Beslenme alışkanlıklarımı değiştirdim ve artık sağlıklı besleniyorum." ifadeleriyle kilo verme sürecinden bahseden Erbulak'ın bir ayda bir beden küçülmesini sağlayan beslenme programı hala devam ediyor.

Kilo verme ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları üzerine bilgilerini yenileyen Diyet Uzmanı Banu Kazanç geliştirdiği "Hepobur" diyetiyle aç kalmadan kilo vermenin mümkün olduğunu savunuyor. "Yedikçe zayıfla ve öyle kal" mottosunu ilke edinen Kazanç; tüm besin gruplarının dengeli biçimde tüketilmesiyle kilonun verilmesini ve ideal kilonun korunmasını öneriyor. Tiyatrocu bir aileden gelen ve mesleğini başarıyla devam ettiren Sevinç Erbulak Banu Kazanç ile tanışmasıyla ilgili; "Banu Kazanç'ın söylemleri merak yarattı ve açıkçası mottosundan etkilenerek kendisine teslim oldum." ifadelerini kullanıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Banu Kazanç ise; "Her oyuncunun rolü farklı, kişilerin diyetleri de farklı. Sevinç Erbulak ile tanıştığımızda diyet yaparken aç kalma korkusu ve sistemime karşı kafasında soru işaretleri vardı ama bu soruları yanıtlamak çok zor olmadı. Sevdiği besin gruplarını içeren ve doyurucu bir sağlıklı beslenme programıyla kilo verdiğini gördü." açıklamalarında bulunuyor ve Sevinç Erbulak'ın Hepobur ile bir ayda bir beden küçüldüğünü ekliyor. Diyetine karşı sadık olan ve kendini diyetisyenine bırakan Sevinç Erbulak bir ayda bir beden küçülmenin mutluluğunu yaşarken; Banu Kazanç da her şeyden yiyerek kilo vermenin mümkün olması konusundaki iddialarını güçlendiriyor.

Sevinç Erbulak; "Süslü cümleler kurmak için söylemiyorum. Tüm gerçekliğiyle hissettiğim duyguları paylaşıyorum. Doğru bir diyetisyen aslında yaşam biçimini değiştirmek anlamına geliyor ki benim yaşamımı değiştiren isim Banu Kazanç oldu." ifadeleriyle Banu Kazanç hakkındaki düşüncelerini ve HepObur 'un kendisine kattıklarını açıklıyor.

Erbulak; "Diyet yapmak benim için aç kalmakla doğru orantılıydı ve açlık hissim her zaman ağır basardı. Banu Kazanç ise bunun aksini savundu ve ilk görüşmemde aç kalmadan kilo verebileceğimi söyledi. Verdiği ilk programı gördükten sonra; 'Bu programla zayıflayabileceğime emin misiniz?' sorusunu sorduğumu çok iyi hatırlıyorum ve sonunda Banu Hanım'ın dediği oldu." diyerek kafasında soru işaretleri olduğunu ve sürece ön yargılı yaklaştığını itiraf ediyor.

Bir diyet programı olarak değil; birey olarak görmek ve danışanı tanımak güzel bir özellik.

"Mesleğim gereği bazen çok programlı, bazen de programsız yaşıyorum; turneler sebebiyle de yerleşik bir düzenim yok. Bu düzensizliğin beslenmeme etkisi büyük ve Banu Kazanç'a özellikle bu şikayetimden bahsettim. Banu Kazanç, iş yaşamımda sürdürebileceğim bir beslenme programı oluşturdu ve ben bana özel hazırlanan bu programla kilo verdim. Banu Kazanç, beni bir diyet programı olarak görmedi. Beni tanıma yoluna gitti, birey olarak gördü, dilimden anladı, mesleki önceliklerimi bilerek yaşamımı kolaylaştıran öneriler paylaştı. Stresten uzaklaştırarak kilo verdirmek güzel bir özellik." cümleleriyle Erbulak, kendine özel bir diyetle ve özel bir diyetisyenle zayıfladığını ifade ediyor.

Doyarak kilo vermek doğru diyetisyenin varlığıyla mümkün.

"HepObur' dan sonra sıradan olan yemek yemek yerini doyarak sağlıklı beslenmeye bıraktı. Banu Kazanç, bana besin değerlerini öğretti ve bazen kaçamaklar yaptığımda ya da rotadan çıktığımda ne yapmam gerektiğinin formüllerini verdi. Besin değerlerinin farkındalığıyla sağlıklı tüketim yapmaya başladım ve böyle doğru bir diyetisyenle kilo verdiğim için kendimi güvende hissettim. Sosyal hayatta önceliklerim değişti ve tüm bunları dengeli beslenme sistemime borçluyum." diyerek diyetin hayatındaki etkilerine değiniyor.

Kendini sulamazsan bu yağlar erimeyecek!

"Gündelik yaşantımda su içmeyi ihmal ediyordum, neredeyse hayatımda suyun yeri yoktu. Banu Kazanç'ın 'Su içmezsen, kendini sulamazsan; bu yağlar erimeyecek, kilolar verilmeyecek' demesiyle bilinçlendim. Suyun oksijen kadar önemli olduğunu öğrendim. Bunu çok önemsiyorum ve su içmeyi asla ihmal etmiyorum. Artık su içmek için anımsatıcıya da gerek duymuyorum. Su içtiğimde uzun zamandır gitmediğim yazlık evin bahçesinde gördüğüm çiçeği suladığımda aldığım keyfi alıyorum. Suya ne kadar ihtiyaç duyduğumu yeni yeni anlıyorum." ifadeleriyle düşüncelerini paylaşan Sevinç Erbulak Banu Kazanç'a teşekkürlerini iletiyor. HepObur Sevinç Erbulak'ın kaç kilo vereceği merakla bekleniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sevinç Erbulak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title