Haberler

Servet Tazegül, Tekvandodaki Yeni Kurallardan Umutlu

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu milli tekvandocu Servet Tazegül, katılması halinde 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda madalya ve şampiyonluk şansı olduğuna inanıyor.

KADİR YILDIZ - Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu milli tekvandocu Servet Tazegül, katılması halinde 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda madalya ve şampiyonluk şansı olduğuna inanıyor.

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde çalışmalarını sürdüren Servet Tazegül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güney Kore'nin Muju kentinde 24-30 Haziran'da düzenlenecek Dünya Tekvando Şampiyonası'na hazırlandığını, bunun için birçok uluslararası turnuvada mücadele ettiğini söyledi.

2016 Rio Olimpiyatları'nın ardından biraz dinlendiğini ifade eden milli tekvandocu, bu dönemde sakatlıklarının geçtiğini kaydetti.

Servet, Güney Kore'deki Dünya Şampiyonası'nda bir üst siklette yarışacağını dile getirerek, "Normalde 68 kiloda yarışıyordum. Bu Dünya Şampiyonası'nda 74 kiloda yarışacağım. Bu ilk olacak benim için. Elimden geleni yapacağım. Sonuçta uzun bir dönem var. 2020 Tokyo Olimpiyatları'na 3 yıl var bizim hedeflerimiz hep olimpiyat. Dünya şampiyonaları bizim için basamak oluyor. Basamak basamak ilerlemeyi düşünüyorum. Bu Dünya Şampiyonası'nda 74 kiloda bir atlatayım. Nasıl geçtiğine bakacağım. Uluslararası şampiyonalarda 74 kiloda tecrübelerim var ama büyük şampiyonada bu kiloda yarışmadım." şeklinde konuştu.

"Tekvando yine benim dövüş tarzıma döndü"

Sakatlığının ameliyat olduktan sonra yüzde 100 normale dönmediğini ve ağrıları bulunduğunu anlatan Servet, 24 yıldır tekvando yaptığı için ağrıların artık kronik olduğunu bildirdi.

Servet Tazegül, ağrılarına rağmen mücadele etmeye devam ettiğini aktararak, "Her sporcunun hayali olimpiyatlarda yarışmak. Sonuçta ben 3 olimpiyat gördüm 2 olimpiyat madalyam var. 4'üncüye katılmak benim için büyük bir gurur olur. Bana mutluluk verir. Şimdi adım adım ilerleyip, performansım da eğer iyi giderse yine çıkış yakalarsam kesinlikle 2020 Tokyo Olimpiyatları. Tekvandoda sistem yeniden değişti. Bu son 10 yılda 3 yeni sistem geldi ve ben bu sistemlerde Avrupa ve dünya şampiyonu oldum. Hepsinde başarılar gösterdim, olimpiyatlarda da yarıştım ve şampiyon oldum." diye konuştu.

Tekvandoya yeni bir sistem daha geldiğini belirten Servet, bu elektronik sistemin uzun boylu olan sporculara avantaja sağladığını söyledi.

Uzun boylu sporcuların ayağını kaldırıp, mesafeyi koruyup rakibin gelişini durdurarak müsabaka yapmaya başladığını dile getiren milli sporcu, "Tekvandonun görseli açısından çok şey kaybettik. Bunu Dünya Tekvando Federasyonu fark etti ve kuralları değiştirdi. Tekvando yine benim dövüş tarzıma döndü. Eğer böyle kalırsa ben de performansımı yakalarsam 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda madalya şansım ya da şampiyonluk şansım çok büyük ama bu yıllarda tekvando sürekli değişim içinde olduğundan her an yeniden değişebilir. Biz de yeniden adapte olmak zorundayız. Bu da kolay olmuyor. Sonuçta bir sistemi yapıyorsun yıllar boyu, adaptasyon kolay olmuyor. Elimizden geleni yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Sistem değiştiği için tecrübeli sporcuların buna adaptasyonda sıkıntı yaşayabildiğini belirten Servet, kendisinin 74 kiloda şansının iyi olacağını kaydetti.

Servet Tazegül, rakiplerinin uzun fakat daha yavaş olacağını anlatarak, bunu avantaja çevirmeye çalışacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Servet Tazegül Tokyo Politika Güncel Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Bakmadan Geçme

LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title