Haberler

Selden Kurtulmak İçin Topraklarını Feda Ettiler

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü’nün Demre Çevreli Mahallesi için başlattığı ‘Taşkın Koruma Projesi’ni yöre halkı büyük bir sevinçle karşıladı.

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü'nün Demre Çevreli Mahallesi için başlattığı 'Taşkın Koruma Projesi'ni yöre halkı büyük bir sevinçle karşıladı.

Her yıl Demre'de meydana gelen sel sorunları için DSİ 13. Bölge Müdürlüğü'nün başlattığı geniş çaplı proje sona erdi. Özellikle Çevreli Mahallesi'nde yaşayan çiftçilerin yıllardır en büyük sorunu haline gelen sel ve su taşkınlarına, dev kanal ve tünellerin yer aldığı 'Taşkın Koruma Projesi'yle önlem alınacak. Yaklaşık 20 milyona mal olacak projeyle birlikte yıllardır süren sel ve su taşkınlarının önüne geçilecek.

20 milyona mal olacak

6 bin 200 metre uzunluğunda kanalların yer aldığı projede aynı zamanda bin 530 metre uzunluğunda bir de tünel yer alıyor. Çevreli Mahallesi'nin güneyinde yer alacak tünelle, kanallar vasıtasıyla toplama bölgesinde toplanan sel suları, tünel geçerek denize verilecek. 56 dönümlük alanı kapsayan ve yaklaşık 20 milyona mal olacak projenin 2016 yılı sonunda ihaleye verilmesi planlanıyor.

"Toprağımız devlete feda olsun"

125 özel mülkten geçen ve 500'e yakın vatandaşı yakından ilgilendiren projenin detaylarını, Demre Kaymakamı Murat Uz, Belediye Başkanı Süleyman Topcu, AK Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı ve Büyükşehir Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, vatandaşlarla paylaştı. Bölgede arazisini ilgilendiren ve vatandaşlara sunulan muvafakata tereddüt etmeden imza atan vatandaşlar, yıllardır bekledikleri projeyi kendileri için bir kurtarıcı olarak gördüklerini söylediler. Proje güzergahında 2 dönüm yeri olan Yusuf Demirel, "Her kış sel sularından bıktık. Devletimiz bizler için böyle bir proje yapıyorsa, toprağımızdan geçen kanallar için para istememiz nankörlük olur. Devletimiz için toprağımız feda olsun. Yeter ki biz bu sel derdinden kurtulalım" diye konuştu.

"Her şey vatandaş için"

DSİ'nin gerçekleştireceği kanal ve tünel projesinin bölge halkı için son derece önemli olduğuna dikkat çeken Demre Kaymakamı Murat Uz, "Bu proje ne benim projem, ne belediye başkanının. Bu proje kamu yararına olan yani sizler için yapılmış bir proje. Yıllardır süren bir sıkıntıyı bu çalışmalarla aşacağız. Bugün burada çok güzel bir işbirliğine şahitlik ediyoruz. Devlet vatandaşını dertten kurtarmak için büyük bir yatırım yapıyor, vatandaşı da fedakarlık yaparak toprağının bir kısmını proje için feda ediyor" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çevreli Demre Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 10 Haziran altın fiyatları yükseldi mi? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri açıklandı mı? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri nasıl öğrenilir? Murat Övüç gelini kim? Murat Övüç gelinine kaç kilo altın taktı? Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman başlayacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 10 HAZİRAN | Baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul barajlarında son durum nedir? ''Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz!'' Marine Le Pen kimdir? Marine Le Pen açıklamasında ne dedi? Okullar ne zaman kapanıyor, MEB 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman verilecek, yaz tatili kaç gün sürecek? Polonya - Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta? Polonya - Türkiye maçı hangi kanalda? #9917 Üniversite tercihleri ne zaman, kaç gün sürecek? 2024 ÖSYM YKS tercih kılavuzu! Üniversite taban puanı, sıralama ve kontenjanlar açıklandı mı? YKS 2024 soruları yayınlandı mı? YKS 2024 çıkmış sorular! TYT-AYT-YDT soruları yayınlandı mı? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BAHAR FRAGMAN İZLE #128250 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BUGÜN MÜ YATACAK? Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? GELİNİM MUTFAKTA 10 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? CNBC-e Türkiye ne zaman açılacak? CNBC-e neden kapanmıştı? Fransa'da aşırı sağcılar seçim zaferine tepki gösterdi! Fransa'da ne oldu?
Akıllara durgunluk veren olay! Eşinin ağaçtan düştüğünü duyan kadın fenalaşarak can verdi

Akıllara durgunluk veren olay! Eşinin ağaçtan düştüğünü duyan kadın fenalaşarak can verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title