Haberler

Selçuk Bayraktar'ın ağabeyi Haluk Bayraktar, "Damadın festivali" başlığı yüzünden küplere bindi

Güncelleme:

Genellikle kimseyle polemiğe girmemesiyle bilinen Selçuk Bayraktar'ın ağabeyi BAYKAR Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar, TEKNOFEST hakkındaki "Damadın festivali" şeklindeki başlığa sinirlendi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bayraktar, "Bu algı oyunları ve iftiralar ülkemizin tam bağımsız ve müreffeh geleceği önünde asla duramayacak" dedi.

Rize'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün Türkiye'de milyonlarca gencin merakla takip ettiği TEKNOFEST'e destek için bütçe ayırdığı haberinde bazı mecraların "Damadın festivali" ifadesini kullanması, Baykar Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ı küplere bindirdi.

"DAMADIN DEĞİL, MİLLETİN FESTİVALİ"

Selçuk Bayraktar'ın ağabeyi Haluk Bayraktar, tepkisini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda dile getirdi. Bayraktar, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "TEKNOFEST "damadın" değil milyonlarca vatandaşımızın katılıp, yüzbinlerce gencimizin ileri teknoloji alanlarında projeler geliştirerek yarıştığı milletimize ait bir festivaldir. Bu algı oyunları ve iftiralar ülkemizin tam bağımsız ve müreffeh geleceği önünde asla duramayacak."

Selçuk Bayraktar'ın ağabeyi Haluk Bayraktar, 'Damadın festivali' başlığı yüzünden küplere bindi

HALUK BAYRAKTAR KİMDİR?

Haluk Bayraktar 4 Ekim 1978'de İstanbul'da dünyaya geldi. 2000 yılında ODTÜ'de Endüstri Mühendisliği Lisans programını, 2002 yılında da Columbia Üniversitesi'nden yine aynı alanda yüksek lisansını tamamlamıştır. ABD'deki eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye'ye geri dönen Bayraktar, o dönem otomotiv yan sanayi alanında faaliyet gösteren BAYKAR'ın savunma sanayiinde milli ve özgün ilk İnsansız Hava Aracı Sistemleri Ar-Ge ve üretim faaliyetlerinde mühendislik yöneticisi olarak görev yapmıştır. Bu süreç içerisinde kavramsal tasarımdan, prototip, test, üretim ve eğitim aşamaları vb. ürün yaşam döngüsü kapsamında devam eden iş süreçleri faaliyetlerini yürütmüştür. Ocak 2010 yılından itibaren de Genel Müdürlük görevi yürütmektedir. Haluk Bayraktar, çalışma hayatının yanında akademik kariyerine de 2004 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nde başlamış olduğu doktora programıyla devam etmektedir. Bayraktar, Kasım 2018 yılındaki Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile TÜBİTAK Yönetim Kurulu Üyeliğine getirilmiştir.

UKRAYNA VE TÜRKİYE ARASINDAKİ GÖRÜŞMELERDE ÖNEMLİ ROL OYNADI

BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Ukrayna ile Türkiye arasında stratejik işbirlikleri kurulmasında öncü rol oynamıştır. BAYKAR bünyesinde yürütülen ilişkiler, 2019 yılında 6 adet Bayraktar TB2 SİHA'nın satışıyla somutlaşırken, Bayraktar AKINCI projesinde Ukrayna menşeli bir motor tercih edilmesi ve ortak üretim çalışmalarına başlanmasıyla daha da gelişmiştir.

DEVLET NİŞANI'NA LAYIK GÖRÜLDÜ

Haluk Bayraktar, Türkiye ile Ukrayna arasındaki ilişkilerin stratejik düzeye ulaşmasında sunduğu katkılardan dolayı, Ukrayna tarafından Devlet Nişanı'na layık görüldü. Ödül, 25 Ağustos 2020'de başkent Kiev'de bulunan Devlet Başkanlığı Sarayı'nda, Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski tarafından takdim edildi. Ukrayna devlet tarihinde haklar nişanını almaya layık görülen ilk Türk vatandaşıdır.

ALİYEV DE KARABAĞ'DAKİ DESTEKLERİ NEDENİYLE TEŞEKKÜR ETTİ

15 Haziran 2021'de, Bayraktar'a Azerbaycan Cumhuriyetinin toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin sağlanması yönündeki katkılarından dolayı Şuşa ziyareti sırasında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Karabağ Nişanı tevcih edildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Selçuk Bayraktar Haluk Bayraktar Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500

Yorumlar (7)

mesut:

O başlığı yazanların ne amaçla yazdığı ortada. Aynı zihniyet Akdeniz'de ne işimiz var demişti. Milletimiz bunları çok çabuk unutuyor malesef.. Bunlar iktidar olursa batıya bağımlı oluruz tekrar..

189
57
yanıtYanıtla
Zulkarneyn :

Hangi partiler ve onların gazeteleri oldugunu biliyoruz. Vatan için iplik üretmemiş, uzaktan kumandalı partilerin...

181
51
yanıtYanıtla
Demir Acer :

Keske bu basligi atanlarda bu cocuk gibi basarili ve vatana katkili olabilseler, benimkisi objektif bir yorum

179
46
yanıtYanıtla
Can Yorumcu:

Meyve veren ağaç taşlanır bizim ülkede, yıllardır aynı iğrenç zihniyet, birileri bu ülke için sadece konuşur davul gibi içi boş sesi çoktur. Bayraktarın her zaman yanındayız.

109
39
yanıtYanıtla
Rıfat Topuz:

Allah içimizdeki vatan hainlerine fırsat vermesin bunlar hep var ve hep var olacak

22
6
yanıtYanıtla
hasan:

kurban olsunlar size

19
9
yanıtYanıtla
Onur Yener:

Bu haysiyet ve şeref yoksunlarını kale almanıza gerek yok, siz işinize bakın biz sonuna kadar arkanızdayız.

8
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title