Haberler

Sel Mağduru Bosna Hersek'e Tika'dan Tarım Alanında Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Bosna Hersek'te Una Sana Kantonu'nda bulunan laboratuvara Una Sana Kantonu Tarım Enstitüsü Laboratuvarları Kapasite Geliştirme Projesi kapsamında ekipman desteğinde bulunuldu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Bosna Hersek'te Una Sana Kantonu'nda bulunan laboratuvara Una Sana Kantonu Tarım Enstitüsü Laboratuvarları Kapasite Geliştirme Projesi kapsamında ekipman desteğinde bulunuldu.

Una Sana Kantonu Tarım Enstitüsü Laboratuvarları Kapasite Geliştirme Projesi'ne yönelik malzeme ve ekipman temini TİKA tarafından gerçekleştirildi. Yapılan ekipman desteği sayesinde söz konusu kanton başta olmak üzere Bosna Hersek genelindeki ağaç ve bitkilerin analizlerinin günümüz imkanlarıyla yapılması sağlanacak. Özellikle de son yaşanan sel felaketinden sonra böyle bir proje, yapılacak değerlendirme ve analiz çalışmaları açısından önem taşıyor.

Bosna Hersek ekonomisine de direkt katkı sağlayacak projenin açılış törenine, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Mahmut Çevik, Una Sana Kantonu Tarım Bakanı Amir Dzajiç, Tarım Enstitüsü Müdürü Edhem Hodziç ve TİKA yetkilileri katıldı.

Törende konuşan TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Çevik, söz konusu projenin bu bölgede yapılmasının sebebinin, Bosna Hersek genelindeki tarımın yüzde 45'nin bu kantonda yapılmasından kaynaklandığını ifade etti. Laboratuvara yapılan ekipman desteğiyle birlikte enstitünün ilk görevinin, Mayıs ayı ortasında yaşanan sel felaketinden sonra hızlı bir şekilde gerekli toprak analizlerinin yapılması olduğunu belirten TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Çevik, yapılan analizler doğrultusunda belli başlı kültürler için tekrardan ekim işlemlerinin gerçekleşmesi gerektiğini ifade etti. TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Çevik, sel sularının çekilmesiyle birlikte toprağın tekrardan işlenebilir hale getirilmesi gerektiğini sözlerine ekleyerek söz konusu projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yapılan törenin ardından Una Sana Kantonu yetkilileriyle bir araya gelen TİKA yetkilileri arasında gerçekleştirilen toplantıda, gelecekte ortak olarak yapılabilecek projeler ve yaşanan felaket sonrası ortak düzenlenecek işbirliği çalışmaları hakkında fikir alış verişi yapıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Çevik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title