Haberler

Şehit ve Gazi Yakınlarına Devlet Övünç Madalyası

Balıkesir'de 18 Mart törenleri kapsamında şehit yakınları ve gazilere törenle devlet övünç madalyası verildi.

Balıkesir'de 18 Mart törenleri kapsamında şehit yakınları ve gazilere törenle devlet övünç madalyası verildi.

Çanakkale Zaferi'nin 98. yılı etkinlikleri, Garnizon Komutanlığı Şehitliğinde düzenlenen resmi tören ile başladı. Törene Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Belediye Başkanı İsmail Ok, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur'un yanı sıra çok sayıda askeri ve devlet erkanı ile şehit aileleri katıldı. Askerler tarafından saygı atışının yapıldığı törende, Albay Ali Bal tarafından günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapıldı.

Şehit ailelerine başsağlığı dileyen protokol heyeti, kabirlere kırmızı karanfil bırakarak başsağlığı diledi. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, şehit babası Necati Erbil ile bir süre sohbet ederek acısını paylaştı. Necati Erbil, "Biz şehit aileleriyiz. Evlatlarımızın bugünlerde bizi ziyaret etmesini bekleriz ancak onlar şehit. Bu nedenle biz onları ziyaret ediyoruz" dedi.

ŞEHİT BABASI GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Şehitlikte düzenlenen programının ardından Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi'nde devlet övünç madalyası tevcih töreni düzenlendi. Törende şehit olan asker ve polisler ile gazilerin öz geçmişi okundu.

Törende 2011 yılında Hakkari'ye bağlı Şemdinli kırsalında şehit olan Şehit Jandarma Teğmen Süleyman Özoğlu'nun babası Mustafa Özoğlu'na, 2011 yılında Bitlis'in Güroymak ilçesinde şehit olan Polis Memuru Bülent Emen'in oğlu Bahadır Emen'e, 2011 yılında Mardin'de şehit olan polis memuru Mustafa Acar'ın babası Ali Acar'a, 1976 yılında Gaziantep'te şehit olan polis memuru Ömür Kaban'ın kız kardeşi Şüküfe Onursal'a, 1971 yılında Manisa'nın Akhisar ilçesinde şehit olan polis memuru Önal Özüak'ın kardeşi Hikmet Özüak'a, 2008 yılında Hakkari'ye bağlı Çukurca ilçesinde Gazi olan Jandarma 2. Kademe Çavuş İsa Aslan'a, 2008 yılında Tokat ili Reşadiye ilçesinde Gazi olan Jandarma Onbaşı Arif Temel'e, Vazife Malulü polis memuru Ahmet Ali Ercan'a ve Şeref Yıldız'a devlet övünç madalyası verildi. Madalyaları Vali Ahmet Turhan'ın takarken, şehit yakınları ve gazilere Tümgeneral

Fahri Kır berat sundu. Belediye Başkanı İsmail Ok ise kırmızı gül verdi.

Duygusal dakikaların yaşandığı törende Şehit Polis Memuru Mustafa Acar'ın babası Ali Acar gözyaşlarına hakim olamadı. Konuşmakta güçlük çeken baba Acar, madalya için teşekkür etti.

Törende ayrıca, Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 'Şehitler Günü' oratoryosunun gösterimi yapıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Zaferi Mustafa Acar Balıkesir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Külkedisi Sendromu Nedir ve Nasıl Kurtulunur? YSK kesin seçim sonuçlarına nereden bakılır? İşte YSK kesin sonuçlar CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 6 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Sivas'ta seçimler tekrarlanacak mı? 31 Mart yerel seçimlerine zaman tekrarlanacak, neden? Her gün ceviz yersen ne olur? Cevizin faydaları nelerdir? 31 MART YEREL SEÇİMLERİ TEKRARLANACAK MI? Hangi illerde ve ilçelerde seçim tekrarlanacak? Kurban Bayramına kaç gün kaldı? 2024 Kurban Bayramı tatili ne zaman, kaç gün?
title