Haberler

Şehit Uzman Çavuş, Memleketi Hatay'a Uğurlandı

Hakkari merkeze bağlı Kırıkdağ Köyü yakınlarında devriye görevi yapan askeri zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lılar tarafından yola döşenen patlayıcının uzaktan kumandayla infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Yusuf Seyhan için...

Hakkari merkeze bağlı Kırıkdağ Köyü yakınlarında devriye görevi yapan askeri zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lılar tarafından yola döşenen patlayıcının uzaktan kumandayla infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Yusuf Seyhan için Van'da tören düzenlendi. Törenin ardından şehit Uzman Çavuş, memleketi Hatay'a uğurlandı.

Dün saat 07.00 sıralarında devriye görevi yapacak askerlerle Zap Karakolu'ndan çıkan askeri zırhlı araç, Hakkari'ye 22 kilometre uzaklıktaki Van karayolu üzerinde Kırıkdağ Köyü yakınlarında giderken, PKK'lı teröristlerin yol üzerindeki menfeze döşediği patlayıcı uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamanın etkisiyle zırhlı araç Zap Deresi'ne uçtu. Saldırıda uzman çavuşlar Mehmet Can ile Yusuf Seyan şehit olurken, bir asker de yaralandı.

Şehit Uzman Çavuş Mehmet Can'ın cenazesi dün yapılan törenin ardından memleketi Gaziantep'e uğurlanırken, Hatay Kırıkhan nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Yusuf Seyhan için de bugün Van'da tören düzenlendi. Van Filo komutanlığı'nda düzenlenen törene Van Vali Vekili Zafer Coşkun, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, şehidin ailesi, askeri erkan ve kurum amirleri katıldı.

Şehit Seyhan'ın özgeçmişini okunmasının ardından Van Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından dua okundu. Okunan duaların ardından Türk Bayrağı'na sarılı şehit Seyhan'ın tabutu bir süre omuzlarda taşındıktan sonra askeri uçağa konularak memleketi Hatay'a uğurlandı. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Seyhan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray maçı ne zaman? Bu hafta Galatasaray kiminle oynuyor, GS maçı ne zaman, saat kaçta? Fenerbahçe maçı ne zaman? Bu hafta Fenerbahçe kiminle oynuyor, FB maçı ne zaman, saat kaçta? İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
title