Haberler

Şehit Polislerin Adı Kütüphanelerde Yaşatılacak

Aydın'da Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün girişimleriyle iki okulda oluşturulan kütüphanelere Aydınlı şehit polis memurları Mehmet Sepetçi ile Ramazan Tavşancı'nın ismi verildi.

Aydın'da Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün girişimleriyle iki okulda oluşturulan kütüphanelere Aydınlı şehit polis memurları Mehmet Sepetçi ile Ramazan Tavşancı'nın ismi verildi.

Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, gazetecilere yaptığı açıklamada, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün öğrencilere yönelik sürdürdüğü program kapsamında iş birliği yaparak "Polis Roman El Ele Daha Güzel Günlere" projesini hayata geçirdiklerini, Efeler Ortaokulu ve Yedieylül İlkokulundaki kütüphanelerin kitap çeşitliliği ve fiziki açıdan daha kullanılabilir duruma getirildiğini söyledi.

Efeler Ortaokulundaki kütüphaneye 2001 yılında Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ı korurken şehit olan polis memuru Mehmet Sepetçi'nin, Yedieylül İlkokulundaki kütüphaneye ise 2008 yılında terör örgütü PKK'nın servis otobüsüne yönelik saldırısında şehit düşen polis memuru Ramazan Tavşancı'nın adının verildiğini aktaran Töre, böylelikle kütüphanelerin daha anlamlı hale getirildiklerini vurguladı.

Töre, ülkenin bütünlüğü için şehit olan güvenlik güçlerini rahmetle andıklarını, adlarına bir değil, bin kütüphane yapılsa da kendilerine olan borçların ödenemeyeceğini kaydetti.

Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Akdağ da şehitlerin anılarının yaşaması amacıyla isimlerinin verildiği kütüphanelere giren öğrencilerin, her defasında şehitleri anacağını belirterek, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, ileride başarılar kazanması için çok okuması gerekiyor. Kitap okuma alışkanlığını çocuklarımıza kazandırmak için, Polis Roman El Ele Daha Güzel Günlere projesi kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle ortaklaşa iki okulda kütüphaneler hayata geçirildi." ifadelerini kullandı.

Seda Tavşancı ise şehit eşinin adının Yedieylül İlkokulundaki kütüphaneye verilmesinin kendisini duygulandırdığını ifade ederek, "Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın." dedi.

Konuşmaların ardından her iki okuldaki kütüphaneler hizmete açıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Pervin Töre Diyarbakır Aydınlı Politika Güncel Haberler

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Aziz Yıldırım, elini havaya kaldırmak isteyen Ali Koç'a izin vermedi

Aziz Yıldırım, elini havaya kaldırmak isteyen Ali Koç'a izin vermedi

Sevgililer Günü'nde öldürülen genç kızın tetikçi olduğu ortaya çıktı

Sevgililer Günü'nde öldürülen genç kızın tetikçi olduğu ortaya çıktı

Bakmadan Geçme

Okullar ne zaman kapanıyor, MEB 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman verilecek, yaz tatili kaç gün sürecek? Polonya - Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta? Polonya - Türkiye maçı hangi kanalda? #9917 Üniversite tercihleri ne zaman, kaç gün sürecek? 2024 ÖSYM YKS tercih kılavuzu! Üniversite taban puanı, sıralama ve kontenjanlar açıklandı mı? YKS 2024 soruları yayınlandı mı? YKS 2024 çıkmış sorular! TYT-AYT-YDT soruları yayınlandı mı? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BAHAR FRAGMAN İZLE #128250 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BUGÜN MÜ YATACAK? Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? GELİNİM MUTFAKTA 10 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? CNBC-e Türkiye ne zaman açılacak? CNBC-e neden kapanmıştı? Fransa'da aşırı sağcılar seçim zaferine tepki gösterdi! Fransa'da ne oldu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 10 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? GAMZE ÖZÇELİK KİMLE EVLENDİ? Gamze Özçelik'in eşi Reshad Strik kim, nereli, kaç yaşında? LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN? #9997 2024 LGS sonuçları açıklandı mı, tarih belli oldu mu? MEB SONUÇ SORGULAMA! BOMBA TRANSFER! Anderson TALİSCA, Fenerbahçe'ye mi geliyor? #9917 SURVİVOR YUNUS EMRE ELENDİ Mİ? Survivor All Star 2024 dün akşam (9 Haziran) kim elendi? Merve Dizdar kiminle evlendi? Merve Dizdar'ın eşi Cihan Aygün kimdir?
Erdoğan'ın 'Müjde' olarak açıkladığı yeni döviz uygulaması bugün başladı

Erdoğan'ın "Müjde" olarak açıkladığı yeni döviz uygulaması bugün başladı

title