Haberler

Şefkat Tepe Dizisinin Çekimi Yeniden Yasaklandı

Güncelleme:

Konya Valiliği, bir televizyon kanalında yayınlanan 'Şefkat Tepe' adlı dizinin kentteki tarihi ve ören yerlerindeki çekimlerini yeniden yasakladı.

Konya Valiliği, 19 Şubat 2014 tarihinde, 'Şefkat Tepe' dizisinin il merkezi ve ilçelerindeki çekimler için daha önceden verilen iznini iptal etti. Valilik, bu karara gerekçe olarak İl Kültür Müdürlüğü tarafından Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamına giren mekanlarda yapılan çekimlerin Müze Müdürlüğü'ne önceden bilgi verilmemesi, ayrıca ilgili mekanlarda temizlik ve tamirat gibi çalışmaların müze uzmanı denetiminde yapılmamasının yanı sıra 25 Ocak'ta yayınlanan bölümde Hz. Muhammed'e ilişkin görüntülerin yazılı ve görsel basında tepkilere neden olmasını gerekçe gösterdi.

YAPIMCI ŞİRKET İTİRAZ ETTİ, MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURDU

Konya Valiliği'nin kararı ardından dizinin yapımcı şirketi Ser Film, Konya 2'nci İdare Mahkemesi'nde başvurdu. Mahkemede, 21 Şubat 2104 tarihinde, "Dava konusu işlemin dizinin çekim izni onayının iptal edilmesini ve dizi çekimlerinin durdurulmasına ilişkin olması ve uygulanması halinde telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunması nedeniyle, olayın niteliğine ve davanın durumuna göre davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar" yürütmeyi durdurma kararı alındı.

VALİLİK ATAĞA GEÇTİ

Konya Valiliği de yürütmeyi durdurma kararına itirazda bulundu. Valiliğin itirazı kabul edildi ve yürütmeyi durdurma kararı reddedildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"İzne tabi yerlerde izin almadan çekim yapamayacak."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şefkat Tepe Konya Politika Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500

Yorumlar (9)

T.C ER:

PADİŞAH TAYYİBİN İŞİNE GELMEYEN VE TAYYİP SULTANIN AÇIKLARINI ÇIKARTAN BİR DİZİ OLDUĞU İÇİN YASAKLANDI.....EY TAYYİB SULTAN...KULDAN SAKLADIĞINI ALLAHTAN NASIL SAKLIYACAKSIN BAKALIM....

19
24
yanıtYanıtla
ENGİN:

BU FİLM KADAR SAÇMA SAPAN BİR DİZİ YOKTUR HALKI KIŞTIRTYOR ŞİKAYETÇİYİZ

30
10
yanıtYanıtla
abdu:

iki halk arasına düşman tohumları eken bu film yasaklansın

17
7
yanıtYanıtla
mizan:

YÜZLERCE-BİNLERCE İNSANIN EKMEĞİNE ENGEL OLANLAR,BAŞTA BAŞBAKAN VE EMİR KULLARI HEPİNİZE YAZIKLAR OLSUN.YÜCE ALLAH c.c. SİZLERİ PERME-RERİŞAN VE REZİL-RÜSVAY ETSİN.amin.

6
14
yanıtYanıtla
Kürt kökenli türk:

Cemaatın kanalı bu dizilerle insanları kin ve nefreti aşılıyor uyduruk abartılarla obölgede yaşayanlara mal ediyorlar gerçek payı bir ise onu da ekliyorlar ayıp ayıp yuuuhhhhh istemiyoruzzzzzz.

14
5
yanıtYanıtla
batiyaliyn8@bp.com:

kurt kokenli turk olamaz.... sen ancak kurt kokenli ermeni ola bilirsin

yanıt0
yanıt0
kara alikaraali@yahoo.com:

@BATIY kürt kökenli türk olmaktan daha iyi, hic korkma herkes neyse onunla memnun.

yanıt0
yanıt0
mehmet akif:

zaten her fırsatta bir birine kin güden iki kardeş toplumun iyice birbirlerine zıt gitmesini amaçlayan amacını gizleyerek sağ gösterip sol vurmaya çalışan Saçma çekimleriyle 10 yıl sonrasının komedi filmleri olarak izlenecek olan bu diziyi lütfen yayınlamayın

5
5
yanıtYanıtla
böyle devam etmez:

hak kuvvette olduğuna inanan yalaka dalkavuklar dünya mevkilerini ebedi zannedip ülkede vatana ihaneti görmezden gelip sır birilerine yalakalığı vatan görevi zannettiler yuh olsun

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title