Haberler

Sedefçi ve Gürkan, Art Arda Başvuru Yaptı

Güncelleme:

DSP'ye geçen Belediye Başkanı Sedefçi'nin adaylık başvurusunu yapmasından 1 dakika sonra Recep Gürkan adliyeye gelerek adaylık başvurusu yaptı.

CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan'ın belediye başkan adayı gösterilmesi nedeniyle DSP'ye geçen Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne Adliyesinde adaylık başvurusunu yaptı.

Sedefçi, başvurusunun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, siyasete 30 yıl önce başladığını söyledi.

CHP Genel Başkanlığı'nın Edirne halkına rağmen aday adayları arasında bulunmayan bir aday belirlediğini anımsatan Sedefçi, "Edirne'ye ihanet edildiğini Edirneliler iyi biliyor. Partimden mecburiyet karşısında istifa ettim. Halka rağmen bir politika yaptılar. Edirne halkının, CHP'nin bu anlayışına ders vereceğini düşünüyorum. Halkın Hamdisi olarak, hainlerle savaşmaya devam edeceğim" dedi.

Sedefçi başvurusunun ardından adliyeden ayrıldı.

Sedefçi'nin adliyeden ayrılmasından yaklaşık bir dakika sonra CHP'nin Edirne Belediye Başkan adayı Recep Gürkan adliyeye gelerek başvurusunu yaptı.

Gürkan, listelerin teşkilatın görüşleriyle, geniş tabanlı hazırlandığını ve ilk kez bir Roman adayın da belediye meclis üyesi olarak gösterildiğini söyledi.

Gürkan, seçimlerin ardından şeffaf, hesap verebilir, herkesi kucaklayacak, rahat nefes alabilecek bir belediyecilik anlayışı getireceklerini kaydetti.

CHP Genel Merkezinin belediye başkan adayı olarak Gürkan'ı göstermesinin ardından Sedefçi partisinden istifa ederek DSP'ye geçmiş ve Sedefçi ile Gürkan'ın ilişkileri bozulmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Hamdi Sedefçi Recep Gürkan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title