Haberler

Sayıların Minik Efendileri, Şovlarıyla İzleyenleri Kendine Hayran Bıraktı

Beylikdüzü Belediyesi, üniversite sınavlarına girecek öğrencileri hafıza ve beyin kapasitesini arttırma konusunda bilgilendirmek için ‘’Beyni etkin kullanma ve yaşam kalitesini arttırma ‘’konulunu seminer düzenledi.

Beylikdüzü Belediyesi, üniversite sınavlarına girecek öğrencileri hafıza ve beyin kapasitesini arttırma konusunda bilgilendirmek için "Beyni etkin kullanma ve yaşam kalitesini arttırma "konulunu seminer düzenledi.

Dünya Beyin haftası sebebiyle Beylikdüzü Belediyesi'nin düzenlediği "Beyni etkin kullanma ve yaşam kalitesini arttırma" konulu seminer Beylikdüzü Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Seminere, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Mega Hafıza Eğitmeni ve Genç Bilim Derneği Kurucu Başkanı Göksel Ağma, Türkiye'de derece yapan İlayda Eser, Can Atay ve Ömer Yiğit Ağma katıldı. Sayıların minik efendilerinin, Mental aritmetik Flash Anzan kategorisinde yaptıkları şovlar izleyenleri büyüledi.

Programda yaptığı konuşmada "Hepimiz kendimize göre beynimizi yönetiyoruz" diyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, "Yönettiğimizi düşünüyoruz. Ama işin detaylarını puf noktalarını bilimsel bir gerçeklikler ile öğrenmek kullandığımızı kapasiteyi çok daha büyük oranlara taşıyacaktır" şeklinde konuştu.

Vücudumuzun yüzde doksan sekizini beynimizin yönettiğini söyleyen Göksel Ağma, "Beynimiz vücudumuzun ağırlığının yüzde ikisi kadar ve yüzde doksan sekizini yönetiyor. Beynimiz sağ ve sol olmak üzere ikiye ayrılmış gibidir. Bundan otuz yıl önce beynimizin sağ ve sol taraflarının aynı olduğu biliniyordu. Sağ ve sol tarafın ayrı çalıştığını öğrenen bilim adamları bunları araştırmaya devam ediyor. Bilim adamları beynimizin etkin olarak yüzde ikisini kullandığımızı söylüyorlar. Beynimiz performansının tamamını kullanmıyor. Bir akıllı telefon aldınız ve kullanma talimatlarını okuduktan sonra daha verimli kullanabiliriz. Beynimizi de daha iyi tanırsak çok daha fonksiyonel kullanabilir miyiz yaşam kalitemiz yükselir felsefemiz gelişir" diye konuştu.

Türkiye Hafıza Olimpiyatları'nda derece alan ve Beylikdüzü'nde ikamet eden İlayda Eser, sayılar kategorisinde Çocuklar Kupası Türkiye ikincisi oldu. Eğitmen Göksel Ağma'nın oğlu Ömer Yiğit Ağma ise "Zihinsel Toplama kategorisinde Çocuklar kupasında Türkiye dördüncüsü oldu. Can Atay Örken'de Flash Anzan Kategorisinde Türkiye altıncısı ve Megaritmik dokuz yaşta Türkiye birincisi oldu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beylikdüzü Belediyesi Yusuf Uzun Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe maçı ne zaman? Bu hafta Fenerbahçe kiminle oynuyor, FB maçı ne zaman, saat kaçta? İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title