Haberler

Savunma Bakanı Yılmaz'dan Tam Not

Güncelleme:

Mehmet Hattat, 6x6 Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracı Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a tanıttı.

Hattat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, hükümetin Milli Güç Grubu Projesi çerçevesinde Hema mühendislerince özel olarak hazırlanan 6x6 Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracı Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a tanıttı.

Hattat Holding IDEF'13'te HEMA Defense ve Hema Endüstri ile birlikte geliştirdiği 6x6 ÖMTTZA, 4X4 STA zırhlı muharip ve keşif araçları ile, 4X4 MKKTTZA (MRAP) ve TSK ve Emniyet Güçleri için tasarladığı araçları Türkiye'de ilk defa IDEF'13 11'inci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri'ne tanıttı.

Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat ve Hema Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat, Hema Defense tarafından yapılan yeni 6x6 Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç ile 4X4 STA zırhlı muharip ve keşif araçları ile, 4X4 MKKTTZA (MRAP) ilgili TSK'ya ayrıntılı bilgi aktardı.

ÜRETİM HAKKI HEMA DEFENSE'IN

HEMA Defense'in 2012 yılında dizayn çalışmalarını tamamladığı ve üretim sürecini başlattığı 6x6 Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç'ın Hema Endüstri mühendisleri tarafından tasarlandığını ve Kanadalı bir firma ile birlikte üretiminin yapıldığını belirten İbrahim Hattat, "6x6 Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracımızın başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere diğer müttefik ordular tarafından en etkin kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Aracımız, müşteri isteklerini tam karşılayabilmek için açık mimari yapıda geliştirilmelere uygun olarak tasarlandı. Aracın ilk üretimi birlikte gerçekleştirdik. Bu aşamadan sonra üretim Hema Defense tarafından yapılacak" dedi.

Hattat, 4X4 STA zırhlı muharip ve keşif araçları ile, 4X4 MKKTTZA (MRAP) ve TSK ve Emniyet Güçleri için tasarladığı araçların da Türkiye'de ilk defa IDEF'13 11'inci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda sektör liderleri ve fuar ziyaretçileriyle buluşturacaklarını belirtti.

DÜNYANIN SAYILI ARAÇLARINDAN BİRİ

İbrahim Hattat şöyle devam etti: "Bu tip araçlar dünyada sayılı ülkeler tarafından üretilmektedir. HEMA'nın böyle bir araca tüm IP hakları ile birlikte sahip olması nedeniyle müşteri istekleri doğrultusunda talep edilen geliştirmeleri yapabilmesine ve Milli Savunma Bakanlığı'nın uygun gördüğü ülkelere ihraç edebilmesine olanak sağlayacaktır. Bu şekilde, komuta ve kontrol, keşif, radar, destek, KBRN, EOD, devriye, ileri gözetleme ve yaralı nakliyesi ile daha birçok görev için özel olarak tasarlanabilmekte. Aracın, tasarım paketi ve IP hakları HEMA'ya ait. Bu nedenle; HEMA istediği değişikliği ve/veya geliştirmeleri araca uygulayabilecek."

İbrahim Hattat araç ile ilgili şu bilgileri verdi: "Görev donanımlarına göre; komuta kontrol aracı, keşif aracı, KBRN keşif aracı, radar aracı ve destek aracı olarak 5 farklı konfigürasyon için uygun olarak tasarlanan yeni 6x6 aracımız, gelişmiş silah sistemleri ve gece/gündüz görüş sistemleri eklenmiş durumda. Sınıfında en yüksek balistik ve mayın koruması sağlamak için zırhlandırılmış HEMA ÖMTTZA aynı zamanda düşük izlenebilirlik sağlayan bir tasarıma da sahip.7 metre uzunluğa ve 2.250 metre yüksellikte, 2.550 metre genişliğindeki aracımız, 10 personeli aynı anda taşıyan, 110 km azami hıza sahip, dik ve yan eğimde özel dizaynlı, su içinde hareket edebilen mayın, gece görüşü, personelin hızlı hareket etmesine özel olarak dizayn edildi. Aracımızın; personel kompartımanı STANAG 4569 Seviye-4'e kadar, taban ise mayına karşı STANAG 4569 Seviye-4'e kadar koruma sağlar. Ayrıca; arazide %60 dik eğimlere tırmanma ve %40 yan eğimli yerlerde ise sürüş sağlayacak şekilde tasarlandı."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Hattat Türkiye Tsk Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe şampiyon olabilecek mi? Fenerbahçe'nin şampiyonluk ihtimali! İran Cumhurbaşkanı neden öldü? İran Cumhurbaşkanı nasıl öldü? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 20 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Survivor eleme adayları kim oldu? Survivor 4. eleme adayı kim? 20 Mayıs Survivor'da potaya kim girdi? İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title