Haberler

Savaşan İHA Yarışması nefes kesti

Güncelleme:

Savaşan İHA Yarışması nefes kesti Samsun'da TEKNOFEST KARADENİZ çerçevesinde düzenlenen, zorluk derecesi ile festivalin en büyük ödülüne sahip yarışması olan "Savaşan İHA Yarışması" nefes kesti.

Savaşan İHA Yarışması nefes kesti

SAMSUN - Samsun'da TEKNOFEST KARADENİZ çerçevesinde düzenlenen, zorluk derecesi ile festivalin en büyük ödülüne sahip yarışması olan "Savaşan İHA Yarışması" nefes kesti.

30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasında TEKNOFEST KARADENİZ'e ev sahipliği yapacak olan Samsun'da Savaşan İHA (İnsansız Hava Aracı) Yarışması 19 Mayıs ilçesindeki Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nde başladı. 440 takım arasında finale kalan 22 takım birbiri ile kıyasıya yarıştı. Zorluk derecesi ile TEKNOFEST'in en büyük ödülüne sahip yarışması heyecanlı anlara sahne oldu.

İHA yarışmasının startını ise Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı verdi. Vali Dağlı, "Gençlerimiz adeta limitleri zorluyor. Teknolojideki gelişmeler ve yenilikler ile insansız hava araçlarının faaliyet alanları gün geçtikçe önem kazanıyor" dedi.

"TEKNOFEST'in ne kadar coşkulu geçeceğin bir işaretidir"

Yarışmada konuşma yapan Vali Dağlı, "Bugün coşkumuzun ilkini yaşamaya başladık. Burada takımlarımız güçlü bir mücadele ediyor. Burada finallerde 22 takım finallerde mücadele ediyor. Önümüzdeki 5 gün boyunca da devam edecek. Gençlerimizin ne kadar hevesli olduğunu ve bu konuyu ne kadar içselleştiğiniz görüyorsunuz. Gerçekten müthiş bir kalabalık var. 30 Ağustos'ta başlayacak TEKNOFEST'in ne kadar coşkulu geçeceğin bir işaretidir" diye konuştu.

"TEKNOFEST bir hayalin gerçeğe dönüşmesidir"

TEKNOFEST Genel Sekreteri ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Müdürü Ömer Kökçam, "Yoğun bir hazırlık sürecimiz var. 10 Temmuz itibarıyla aslında Karadeniz'de birçok şehirde etkinliklerimiz başladı. Buradaki Savaşan İHA Yarışmamız TEKNOFEST'in e büyük ödüllü yarışmasıdır. Bu anlamda TEKNOFEST aslında birçok şehirde, bir alanda aynı iklimi oluşturma gayreti içerisindeyiz. Çarşamba Havalimanı'nda yoğun bir hazırlık süreci içerisindeyiz. Biz bu sene Azerbaycan'dan sonra Karadeniz'de 16 farklı şehirde etkinliklerimiz gerçekleştirdik. Tüm buralardaki finallere kalan takımlarımızı Çarşamba Havalimanımızda muhteşem bir ortamda ağırlayacağız. Bütün vatandaşlarımızın TEKNOFEST sitesinden kayıtlarını yapmalarını ve 30 Ağustos -4 Eylül tarihlerinde Çarşamba Havalimanı'na beklediğimizi ifade etmek isterim. TEKNOFEST bir hayalin gerçeğe dönüşmesidir. Bu ülkede teknoloji iklimini, teknoloji kültürünü 7'den 70'e yayan çok büyük bir organizasyondur" şeklinde konuştu.

"Çok güzel bir şekilde hazırlandık, organize olduk"

Programa katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, muhteşem bir organizasyonun gerçekleştirildiğini belirterek, "Çok büyük bir heyecan var. TEKNOFEST'in asıl organizasyonu 30-Ağustos- 4 Eylül'de Çarşamba Havalimanı'nda yapılacak. Çok iyi bir hazırlık yapıldı, çok iyi bir organizasyon. Samsun hemen hemen her alanda hazır. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, T3 Vakfı, üniversitelerimiz, ilgili kurumlarımız çok güzel bir şekilde hazırlandık, organize olduk. Hiçbir eksiğimiz yok. Çarşamba Havalimanı'nda bütün kurulumlar şu anda yapılıyor. 30 Ağustos'ta tüm halkımızı Samsun'dan ve Türkiye genelinden TEKNOFEST'e davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yarışmalar 21 Ağustos Pazar gününe kadar devam edecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İhlas Haber Ajansı Karadeniz Samsun Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title