Haberler

Saü'de Gerginlik

Sakarya Üniversitesi'nde TKP ve Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup, Yüksek Öğrenim Kurumu'nu (YÖK) protesto etti.

Sakarya Üniversitesi'nde TKP ve Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup, Yüksek Öğrenim Kurumu'nu (YÖK) protesto etti. Yapılan basın açıklamasını duyan Alperen Ocaklarına üye bir grup genç ise sloganlar atarak açıklamayı durdurmak istedi.

Grup adına açıklamayı okuyan Eylem Bucan, "YÖK'ün kurulmasından bugüne kadar üniversitelerde YÖK'e karşı verilemeyen, eşit, parasız, bilimsel ve ana dilde eğitim mücadelemiz devam ediyor. Bu sürenin son on senesi AKP iktidarının üniversiteleri teslim alma çabasına sahne oldu. Toplumun AKP'ye karşı direnen bütün kesimlerini hedef alan AKP yargısı, üniversitelileri de hedef aldı. Yüzlerce öğrenci, sadece AKP'ye karşı çıktıkları için tutuklandı ama bu yetmedi. Üniversitelileri sindiremediler. Üniversiteli gençliğin yıllarca YÖK'e karşı verdiği parasız eğitim mücadelesini bir hamleyle unutturabileceklerini sandılar ancak kimseyi parasız eğitim istediklerine inandıramadılar. İkinci öğretim harçlarını kaldırmamaları, AKP döneminde vakıf üniversitelerinde patlama yaşanması bu konuda samimi olmadıklarını gösteriyordu. YÖK'e karşı eşit parasız, ana dilinde eğitim hakkını, AKP'ye karşı Türkiye'nin geleceğini, emperyalistlere ve savaş çığırtkanlıklarına karşı barışı, AKP gericiliğine karşı özgürlüğü savunanlar 9 Kasım'da Ankara'da buluşuyor" ifadelerini kullandı.

Öğrenciler açıklamanın ardından AK Parti ve YÖK'ü eleştiren sloganlar atarken, açıklamanın yapıldığı alanın dışında bekleyen ve Alperenciler olarak bilinen sağ görüşlü öğrenciler tekbir getirmeye başladı. Polis ve üniversite güvenliği gruplar arasında önlem alırken, Alperenci gençler alanı terk etti.

Açıklamalarını tamamlayıp olaysız dağılan Öğrenci Kolektifleri ve TKP üyesi öğrenciler de minibüs duraklarına kadar polis ve güvenlikler eşliğinde yürüdü. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yüksek Öğrenim Kurumu Sakarya Üniversitesi Ak Parti Politika Güncel Haberler

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

Bakan Şimşek: Vergi kaçakçılarını ihbar edenlere ikramiye

Bakan Şimşek: Vergi kaçakçılarını ihbar edenlere ikramiye

Finalde protokol tribünü karıştı! Beşiktaş Başkanı Hasan Arat çılgına döndü

Finalde protokol tribünü karıştı! Beşiktaş Başkanı Hasan Arat çılgına döndü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title