Haberler

Satılan Ezîdi Kızların Trajedisi TRT Kurdî'de

Güncelleme:

IŞİD'in Şengal'de gerçekleştirdiği korkunç saldırılar, örgütün elinden kurtulan 2 Êzîdî kızın anlatımlarıyla TRT Kurdî ekranına geliyor.

IŞİD'in Şengal'i işgaliyle başlayan süreçte Ezidi toplumuna başta kadınları olmak üzere korkunç saldırılar gerçekleştirildi. Bu saldırılar en korkunç haliyle örgütün elinden kaçmayı başaran 2 Ezidi kız tarafından TRT Kurdi ekranında anlatılacak.

EZİDİ KIZLAR ORTA DOĞU PAZARINDA SATILDI

Haziran 2014 tarihinde terör örgütü IŞİD'in Şengal'e girmesi ile büyük trajedi yaşanmıştı. Yüz binlerce Êzîdî Şengal Dağı'nda günlerce aç ve susuz kalmışlardı. Bu dönemde bir diğer önemli trajedi de kaçırılıp Orta Doğu pazarlarında satılan Êzîdî kızlardı.

2 EZİDİ KIZ YAŞADIKLARI TRAJEDİYİ ANLATTI

TRT Kurdî Nuçegihan programı, çocukları ile beraber defalarca satılan ve 15 ay sonra IŞİD'in elinde kurtulmayı başaran 2 Êzîdî kızla röportaj yaparak o günlerde yaşadıkları trajediye ekranlara getiriyor.

15 AY BOYUNCA 3 GÜNDE BİR SATTILAR

Kaçırılan Êzîdî kadınlar, kaçırdıkları günden kurtuldukları güne kadar yaşadıkları olayları Gazeteci Fetullah Kaya'ya korku içerisinde anlattılar. Şengalde biri 3, diğeri 5 çocuğu ile evinden alınarak önce Irak'ın Tuzhurmatu şehri, daha sonra Suriye'nin Rakka şehrine götürülerek defalarca satıldılar. 3 günde bir gerçekleşen bu satma işlemleri 15 ay sonra son alıcının Êzîdî kadınını kendi ailesine satması ile son buldu.

"IŞİD'İN ELİNDE HÂLÂ EZİDİ KIZLAR BULUNUYOR"

Fetullah Kaya, hala IŞİD'in elinde binlerce Êzîdî kızın olduğuna dikkat çekerek; "Êzîdîlerin tarihinde 72 ferman yer almaktadır. Bu fermanlar birer katliam olarak gerçekleşmiştir. Sonuncusu da modern dünyanın vahşi yüzü diyeceğimiz, bir terör örgütü tarafından gerçekleşti. Kendi anlatımları ile bu ferman en ağırıydı çünkü bu fermanda namuslarına da el atılmıştı. Hâlâ IŞİD'in elinde olan binlerce kızdan haber alınamıyor. Kurtulanlar da yarı ölü şeklinde yaşıyorlar. Hayata küsmüş, psikolojileri bozulmuş bir halde bir çadır kentte zor şartlar altında yaşıyorlar. Çok kötü muameleler görmüşler, aç kalmış, susuz bırakılmış, zorla sahip olunmuşlar." dedi.

"İĞRENÇLİKLERİ SAKLAMA ADINA KIZLAR İNFAZ EDİLEBİLİR"

Son zamanlardaki gelişmelere de değinen Kaya büyük tehlikeye dikkat çekiyor; "Son zamanlarda Rusya'nın da saldırılara müdahil olması ile IŞİD zor günler yaşıyor ve geri çekilmeye başladı. Bu geri çekilmeler sırasında, yaptığı iğrençlikleri saklama adına, elindeki Êzîdi kadınları infaz edebilir."

KORKUNÇ TRAJEDİ TRT KURDİ EKRANINA GELİYOR

Türk televizyonlarında ilk kez, kaçmayı başaran Êzîdî kızlarla gerçekleşecek olan röportajda, kadınların isimleri gizli tutularak, yüzleri gösterilmeyecektir. Nuçegihan (Muhabir) programını bu akşam saat 21.35'te TRT Kurdî ekranlarında izleyebilirsiniz.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Şengal Dağı Orta Doğu Medya Güncel Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

500

Yorumlar (45)

eski mhp 'liMobil-ANDROID:

oylar HDP 'ye

45
101
yanıtYanıtla
AkılMobil-IOS:

Hdp ye

47
60
yanıtYanıtla
KarsakMobil-IOS:

Ya onlar hakkettiği muameleyi görüyo önce yollarını düzeltsinler ve insan olsunlar

44
56
yanıtYanıtla
paşa:

Beraber miydin o yolda pislik

yanıt1
yanıt2
ESKİ AKPLİ:

Oylar sonuna kadar Mhpye.

29
44
yanıtYanıtla
adam:

Oylar akp atilsin

31
37
yanıtYanıtla
akşemsettin:

ezididen başka eziyet gören yokmu ısıtıp ısıtıp milletin önüne koyuyorsunuz. . . . suriyede pyd baskı yapıp köylerini yurtlarına terke zorlaması işkence yapmasını niye anlatmıyosun trt kürdi bırak kürdi ayaklarını. . . ezidileri getirdiler kamplara hepsinin çadırında pkk nın resimleri vardı. . teröristleri getirip ezilen olarak gösteriyosunuz bunuda yememizi istiyosunuz hadi ordan. sizi gidiler

45
15
yanıtYanıtla
Eski mhp li Mobil-ANDROID:

oylar akp ye

18
30
yanıtYanıtla
azrail:

işidliler için yaşasın cehenem

21
27
yanıtYanıtla
baltali zagorMobil-ANDROID:

işid müslümansa ben degilim!!!

34
12
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title