Haberler

Sason'da "Kan Davalı" Aileler Barıştırıldı

Sason ilçesinde 20 yıl önce Çetinkaya ve Yücebağ aileleri arasında 6 kişinin ölümüne ve 25 kişinin de yaralanmasına neden olan kavganın ardından başlayan kan davası son buldu.

Sason ilçesinde 20 yıl önce Çetinkaya ve Yücebağ aileleri arasında 6 kişinin ölümüne ve 25 kişinin de yaralanmasına neden olan kavganın ardından başlayan kan davası son buldu.

AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili İhsan Arslan ile kanaat önderi Selman Bağdu'nun girişimleri sonucunda Çetinkaya ve Yücebağ aileleri Beşiri ilçesinde Selman Bağdu'nun evinde verilen yemekle barıştırıldı.

Yücebağ Belde Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya, burada yaptığı konuşmada, kan davasının sona ermesi nedeniyle mutlu olduğunu belirterek, "Acıyı ve sevinci bir arada yaşıyorum. Bundan 20 yıl önce çıkan kavgada babamı kaybettim. Artık bölgede kimsenin çocuğu yetim kalmasın. İnşallah bugün buradaki barışımız ebedi kalır. Bundan sonra bu tür üzücü olayların yaşanmamasını temenni ediyorum" dedi.

Kanaat önderi Abdulsamet Kılıç ise bölgede halan devam eden kan davalarının son bulması için herkesin çaba sarf etmesi gerektiğini söyledi.

Selman Bağdu da hayırlı bir işe ev sahipliğini yaptığı için çok mutlu olduğunu aktararak, "Halkımız, arasındaki kin ve nefreti artık unutmalıdır. Butür olayların son bulması için her türlü yardım ve desteklerimiz sürecek" ifadesini kullandı.

Daha sonra birbirlerine sarılan Çetinkaya ve Yücebağ aile fertleri kan davasını sonlandırdıklarını kayedettiler. Tören duaların okunmasının ardından verilen yemekle sona erdi.

Yücebağ Beldesinde 1994 yılında Çetinkaya ve Yücebağ aileleri arasında yerel seçimler nedeniyle çıkan kavgada 6 kişi ölmüş, 25 kişi yaralanmıştı. - Batman

Kaynak: AA / Güncel

Çetinkaya Ak Parti Yücebağ Sason Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500

Yorumlar (1)

Yücebağlım@m.m:

Gercekten buna barısmı dıyorsunuz bana ne barısından bahsedyorsunuz yucebagda eskıden olan huzurda kalmadı sen sadece oy satın almak ıcın gıdıp babanı satın bana ne barısından bahsedyorsunuz barısan sadece atılla nedn diger aıleler boyle bır sey demıyor hakımz haram olsun beldemızn huzurunu bozdugu ıçn

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title