Haberler

Sarıgüller'e 'Tehdit' Soruşturmasında Takipsizlik Kararı Verildi

Güncelleme:

Şişli Belediyesi'ndeki 'tehdit' iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, şüpheliler Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül hakkında takipsizlik kararı verildi.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü'nün ''tehdit edildiği" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ,İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheliler Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül hakkında takipsizlik kararı verdi.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu, 18 Aralık 2014'te Şişli Belediye Başkanı İnönü'nün eşi Nazlı İnönü'nün bir gazeteye verdiği röportajdaki ''tehdit'' iddialarına ilişkin resen başlatılan soruşturmayı tamamladı.

Savcılığın bugün akşam saatlerinde verdiği kararda, şüpheliler Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül hakkında, Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü'ye karşı ''hakaret'' ve ''tehditte'' bulundukları iddiasıyla soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.

GEREKÇE DELİL YETERSİZLİĞİ

Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü'nün "müşteki" olarak yer aldığı kararda, isnat edilen suçlarla ilgili "delil yetersizliği" gerekçe gösterilerek, şüpheliler Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği belirtildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün eşi Nazlı İnönü'nün bir gazeteye verdiği röportajda, "eski başkan Mustafa Sarıgül'ün kendilerini ölümle tehdit ettiğini, Sarıgül'ün 'mafya tutmaktan' söz ettiğini, sadece Hayri İnönü ile kendisinin değil Amerika'da okuyan çocuklarının da tehdit edildiğini" iddia etmesi üzerine, resen soruşturma başlatmıştı.

Soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı, soruşturma kapsamında ''örgüt'' bulunamadığı gerekçesiyle dosyayı geçtiğimiz hafta Başsavcılığa göndermişti. Başsavcılık da soruşturma dosyasını, özel soruşturma bürosuna devretmişti.

MUSTAFA VE EMİR SARIGÜL 'ŞÜPHELİ' SIFATIYLA İFADE VERMİŞTİ

Soruşturma kapsamında bugüne kadar, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü ''mağdur'', Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül ise ''şüpheli'' sıfatıyla ifade vermişti. Soruşturmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun özel kalemi Tuncay Ceylan, CHP Milletvekilleri İhsan Özkes ile Veli Ağbaba, Hayri İnönü'nün danışmanları ''tanık'' sıfatıyla dinlenilmişti.

Hayri İnönü ve eşi, savcılıkça alınan ifadelerinde, Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül'den şikayetçi olduklarını belirtmişti. Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül'ün savcılıkça alınan ifadelerinde ise haklarındaki iddiaları kabul etmedikleri kaydedilmişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mustafa Sarıgül Nazlı İnönü Hayri İnönü Şişli Önemsiz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500

Yorumlar (10)

ABIZER:

ben bir chp li olarak sari gulun tayip erdogandanda tehlikeli olacgni hisediyorum ulke icin

23
2
yanıtYanıtla
yok yok:

baba oğul ne itici tipler yaw

19
1
yanıtYanıtla
KurdoMobil-IOS:

Iğrenç tipler heryerden yolsuzluk fışkırıyor

10
0
yanıtYanıtla
YilmazMobil-IOS:

4 kose herifler 2x4=8 kose ha ha ha

6
0
yanıtYanıtla
hayatMobil-ANDROID:

mal bunlar ya suluk

5
0
yanıtYanıtla
A.Z.AMobil-IOS:

Bazı mafya kılıklı insanlar sarığül gibi insanların yaptığı kanunlardan kurtulur ama Allah'ın kanunundan kurtulamaz hak birgün tecelli eder

3
0
yanıtYanıtla
BozkurtMobil-ANDROID:

Sarigul mafya bozuntusu. .

2
0
yanıtYanıtla
Vatan sagolsunMobil-ANDROID:

Chp zihniyeti bunlar. Boyle adileri atacan iceriye.

1
0
yanıtYanıtla
gülen adammobilWeb@haberler.com:

A Game of Thrones

0
1
yanıtYanıtla
Imalion:

yaa bu amcamı niye CHP nin başına getirmiyorlar CHAVEZ gibi adam

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title