Haberler

Şanlıurfa Küçük Ahmet Oktay Toprağa Verildi

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında hayatını kaybeden 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak'ın cenazesi, öğle saatlerinde morgdan alınarak il merkezindeki yeni mezarlığa getirildi.

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında hayatını kaybeden 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak'ın cenazesi, öğle saatlerinde morgdan alınarak il merkezindeki yeni mezarlığa getirildi. Günak için burada cenaze törenine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ve şehit Günak'ın yakınları katıldı.

Yakınlarının desteği ile ayakta duran zabıt katibi Mustafa Günak ile Mukaddes Günak çifti, 3 çocuğundan en büyüğü olan Ahmet Oktay'ın Türk bayrağıyla örtülü tabutuna sarılıp uzun gözyaşı döktü.

ANNESİ: VATAN SAĞ OLSUN

Ahmet Oktay Günak'ın annesi Mukaddes Günak, cenaze töreninde gözyaşı dökerek, "Dün gece gözümü çeviriyorum seni göremiyorum. Nereye gittin annem? Böyle mi şehit annesi olacaktım? Böyle küçük yaşta mı olacaktın? Keşke büyüseydi askere gönderseydim, damatlık giydirseydim. Daha oğluma doyamadan oğlumu aldılar elimden vatan sağ olsun. Bayrak ne güzel yakışmış oğluma, kırmızı ne kadar yakışmış oğluma, oğlum asker ve polis olmayı çok istiyordu" diye ağıt yaktı.

Günak'ın cenazesi, İl Müftüsü İhsan Açık tarafından kılınan cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra aile mezarlığında toprağa verildi.

BAKAN ÇELİK: ONLARA İNAT DAHA BİR VE BERABER OLACAĞIZ

Aileye taziye dileklerini ileten bakanlardan Faruk Çelik, bombalı saldırıyı gerçekleştirenlerin, insan olarak vasıflandırılmasının söz konusu olmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Bizi bölmek, parçalamak, bizim içimizde huzursuzluk etmeye çalışanlar, bu ve benzer menfur saldırılarla birliğimizi ve beraberliğimizi daha da güçlendiriyor ve daha da güçleneceğiz. Onlara inat daha bir ve beraber olacağız. Huzur şehri olan Şanlıurfa'mızdan tüm Türkiye ve bölgeye yine huzurlu haberler vermeye devam edeceğiz. Bunlar son çırpınışlardır. Bunlar ne yaptıklarını bilmez bir noktada bir terör eylemini ortaya koydular. Teröristler öteden beri Türkiye ve bölgeyi huzursuz ediyorlardı bunun farkındayız ama bugün Viranşehir'de gördüğümüz tablo hiçbir vicdana hiçbir lisanla izah edilemeyecek bir tablo ile karşı karşıyayız. Yüzlerce insanın yaşadığı bir mahallede siz tonlarca bombayı gelip patlatıyorsunuz. Çocuklar, bebeler Allah sakladı diyoruz cenabı hak muhafaza etti. Tam mahallenin ve binaların ortasında binlerce masum insana yapılan bir saldırıdır. Onun için bunları insan olarak vasıflandırmak söz konusu değildir. Şehidimize rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum."

BAKAN BOZDAĞ: KATLİAM PLANI YAPILMIŞ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise, Türkiye'nin bu tür terör eylemlerinin üstesinden gelecek güçte olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu hadise terörün çirkin yüzünü, acımasızlığını gözler önüne serdi. 11 yaşında masum insanları öldürmeye bir şey zannediyorlar. Çocukları, kadınları, erkekleri, yaşlıları ve sivilleri, tanıdıkları ve tanımadıkları herkesi öldürmeyi bir şey zanneden bir ahmaklar sürüsü ve bir aptallar sürüsü, belli ki akıllar rehin, kalpler rehin ama bütün bunların karşısında birlik ve beraberliğimizi koruyacağız. Sadece adliyeye yönelik değil 14 binada çok ciddi hasar var ve katliam planı yapılmış. Orada bulunan tüm vatandaşlarımızın hayatına kast etmiş büyük bir canavarca duyguyla yapılmış bir terör saldırısı ile karşı karşıyayız. Türkiye bu tür terör eylemlerinin üstesinden gelecek güçtedir. Terör bitene kadar mücadelemiz devam edecektir. Terör örgütü Urfa'ya sızmak, Urfa'daki insanları birbirine düşman etmek ve Urfa'da teröre destek veren bir yapı oluşturmak için, gerek tehdit, gerek şantaj, baskı ve birçok yöntemle Peygamberler diyarı Urfa'nın ve Urfalıların bu alçakları içine sokmaması en önemli talebimdir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekir Bozdağ Faruk Çelik Ahmet Oktay Viranşehir Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı?
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

title