Haberler

Sanık Öğretmenleri İçin Destek Eylemi

"terör örgütü üyeliği" ve "patlayıcı bulundurmak" suçlarından haklarında dava açılan ve aralarında ilkokul öğretmeni Yusuf Demir'in de bulunduğu 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

"terör örgütü üyeliği" ve "patlayıcı bulundurmak" suçlarından haklarında dava açılan ve aralarında ilkokul öğretmeni Yusuf Demir'in de bulunduğu 3 sanığın yargılanmasına başlandı. Yusuf Demir için öğrencileri adliye önünde destek eylemi yaptı. Öğrenciler ellerinde 'Yusuf öğretmenime özgürlük' yazılı dövizler taşıdı

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülen duruşma öncesi öğretmen Yusuf Demir için destek eylemi yapıldı. Adliye önünde yapılan eyleme Demir'in Avcılar Firuzköy Cumhuriyet İlköğretim Okulundaki öğrencileri de katıldı. Çocuklar ellerinde 'Yusuf öğretmenime özgürlük' yazılı dövizler taşıdı. Eyleme Yusuf Demir'in tutuklandığı dünyaya gelen 4 aylık bebeği Nora Demir de getirildi.

Eyleme Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Lami Özgen de katıldı. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Yusuf Demir ile Ünal Şengezer cezaevinden getirildi. Tutuksuz sanık Muharrem Demir de duruşmada hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Mustafa Yalçın, davada sanıklara ilişkin suçlamayı hatırlattı. Mahkeme Başkanı, sanık Şengezer'in evinde, içinde patlayıcı madde bulunan çanta ele geçirildiğini, Şengezer'in çantanın Yusuf Demir'e ait olduğu yönünde ifade verdiğini söylediğini belirtti.

ÜNAL ŞENGEZER: "POLİSLER YUSUF'UN İSMİNİ VERİRSEM SERBEST KALACAĞIMI SÖYLEDİ"

Sanıkların yasa dışı terör örgütü TKP/ML üyesi olmakla suçlandığını belirten mahkeme başkanı Yalçın, ilk olarak sanık Ünal Şengezer'in ifadesini aldı. İçinde patlayıcı madde bulunan çanta ile bir alakası olmadığını belirten Şengezer, "Söz konusu çantayı evime bırakan Ali Duman isimli bir şahıs. Polisler aramalarda çantayı çekyatın altında buldu. Ali aramalardan 3-4 gün önce bana gelmişti ancak çantayı oraya bıraktığından haberim yoktu. Polislere Ali Duman'ın adını veremedim. 'Ali'nin ismini verirsem örgüt beni vurur' diye korktum. O yüzden Ali'nin ismini söyleyemedim. Polisler 'ifadede çantanın sahibi olarak Yusuf Demir'in ismini verirsem serbest kalacağımı' söyledi. Ben de Yusuf'un ismini verdim" diye konuştu.

YUSUF DEMİR: "ÖRGÜT VEYA ÇANTA İLE ALAKAM YOK"

Ünal Şengezer'in ardından ifade veren ilkokul öğretmeni Yusuf Demir, ise söz konusu örgüt veya bulunan çanta ile bir alakasının olmadığını belirtti. Sosyalist bir siyasi kimliği olduğunu ve KESK üyesi olduğunu belirten Demir, "Siyasal kimliğim nedeniyle sürekli polisler tarafından tehdit edildim. 4 aydır tutukluyum. Tutuklandığım gün çocuğum dünyaya geldi. Aleyhime ifade veren Ünal'ı tanıyorum. Ünal ile bir husumetim yok. Benim bulunan patlayıcılar ile bir alakam yok. Bana ait değil. Ben TKP/ML üyesi değilim. Sadece Eğitim- Sen üyesiyim " dedi. Yusuf Demir'in avukatı Güray Dağ da müvekkilinin tahliye edilmesini talep ederek, "Çantada veya içindekilerde müvekkilime ait hiçbir iz yok. Müvekkilim hakkında sadece Ünal Şengezer'in ifadesi var" diye konuştu.

Mahkeme ara karar için yaklaşık 1 saat ara verdi. Aranın ardından mahkeme iki sanığında 'kuvvetli suç şüphesi' gerekçesiyle tutukluluk halinin devamına karar vererek davayı erteledi.

SG_CT (MK)

- - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Muharrem Demir Yusuf Demir İstanbul Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Dursun Özbek'in 'Delikanlıysa gel' çağrısına Ali Koç'tan gece yarısı bomba yanıt

Dursun Özbek'in "Delikanlıysa gel" çağrısına Ali Koç'tan gece yarısı bomba yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title