Haberler

Sanayici ve Yerel Yöneticiler El Ele

Güzelbey, Gaziantep MÜSİAD Derneği üyelerine kentte yaşanan değişimleri anlattı.

Gaziantep MÜSİAD Derneği'nde düzenlenen buluşmaya Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Büyükşehir Meclis Üyesi Ünsal Göksen, Gaziantep MÜSİAD Derneği Başkanı Kurt Ali Kılçık, Gaziantep MÜSİAD Derneği Kadim Başkanı Osman Nakıpoğlu ve çok sayıda üye katıldı.

Konuşmasını sunum eşliğinde yapan Başkan Güzelbey, "Sizlere şunları, bunları yaptık demek istemiyorum, çünkü siz değerli sanayicilerimiz Gaziantep'teki değişimi en yakından takip eden kişilersiniz. Burada asıl beklentimiz, sizler nasıl bir Gaziantep'te yaşamak istediğinizi belirlemek ve bu hedefe ulaşmak için beraberce öneriler ortaya koymaktır" dedi.

Gaziantep'te ne değişiyor, bu değişim ne kadar sürecek. Bizim anlattıklarımızdan çok sizin vereceğiniz fikirler büyük önem arz ediyor. Değişen dünya düzeninde belediyecilik kavramı ve anlayışı da büyük bir değişim yaşamaktadır. Belediye Başkanları artık yapmakla mükellef oldukları asli görevlerini şu kadar asfalt yaptım, şu kadar yol yaptım diye dillendirmiyorlar. Değişime ayak uydurmuş olan Yerel Yöneticiler daha global sorunlara çözüm üretmek, çözümün bir parçası olmak için projeler ortaya koyuyorlar. Diğer taraftan da toplumda ekonomik sıkıntıların sonucu oluşan derin uçurumların kapanması, sanayicilerin değerli çabalarını destekleyici istihdama destek projeleri de yenidünya düzeninde yerel yönetimlerin çabaları arasında kendini gösteriyor" diye konuştu.

GAZİANTEP, UNESCO KÜLTÜR LİSTESİNE ADAY OLMA YOLUNDA

Sanayicilerimizin kentimiz için yaptıkları katkıyı hepimiz takdir ediyoruz diyen Başkan Güzelbey, "Sanayicilerimiz de değişen dünya düzenine ayak uydurmak, emek yoğun sektörden, aile şirketi yapısından teknolojik tabanlı modern tekniklere geçiş için ciddi yatırımlar yapmakta, yeni vizyonlarını buna göre belirlemektedir. Gaziantep için düşündüğümüz Eylem Planımızın ana noktası istihdam yükünü sanayicimizin sırtından alarak sanayiye paralel kentimiz için yeni gelir kapıları açmak üzerine oturttuk. Bunu da binlerce yıl birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kentimizin zengin kültürel ve tarihsel zenginliği ile gerçekleştirmek için turizm hedefine ulaşarak gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, "Gaziantep, Türkiye'de elindeki potansiyeli bu kadar kısa zamanda tarihi mekâna dönüştürmesi, günümüzle buluşturmadaki başarısı ile defalarca aldığı ödüllerin neticesinde UNESCO'nun Kültür Listesi'ne girmeye aday kent olarak adından bahsettirmektedir" diye konuştu.

Gaziantep'teki değişimleri, hedefleri, tamamlanan ve devam eden projeleri içeren Başkan Güzelbey, kent için yapılacak her iyi şey için öneriye açık olduklarını, sanayici ve yerel yönetimlerin el ele vermesi ile Gaziantep'in daha ileri seviyelere taşınacağını söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Asım Güzelbey Ünsal Göksen Ali Kılçık Gaziantep Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title