Haberler

Sanatçıların 'Terör' İsyanı

Adana'da bu yıl 19.'su organize edilen Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında ünlü sinema sanatçıları, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Adana'da bu yıl 19.'su organize edilen Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında ünlü sinema sanatçıları, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Bingöl'deki terör saldırısını kınayan sanatçılar, hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı'nı söyledi. Sinema sanatçısı Selda Alkor, "Her sabah 'Kaç şehidimiz var' diye uyanmak, böylesi bir Türkiye'de yaşamak istemiyorum" dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında Atatürk Parkı'nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gösterilen törene Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz ile birlikte aralarında Selda Alkor, Ayten Uncuoğlu ve Süleyman Turan gibi isimlerin de yer aldığı sinema sanatçıları katıldı. Vatandaşlar törene katılan ünlülerle fotoğraf çektirmek için adeta birbirleri ile yarışırken, sanatçılar da hayranlarına bol bol imza dağıttı. Zihni Aldırmaz sinema sanatçısı Ayten Uncuoğlu ile birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk sunarken, sinema sanatçıları adına da çelengi Altan Günbay ve Mine Soley sundu.

Çelenk sunumunun ardından Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okunarak, Türk bayrağı göndere çekildi. Sanatçılar, daha sonra bando eşliğinde 10. Yıl Marşı'nı söyledi. Selda Alkor, törenin ardından belediye bandosunu yönetti. Büyükşehir Belediye Bandosu, Alkor'un yönetiminde '10. Yıl Marşı'nı seslendirmeye devam ederken, onlara törene katılan diğer ünlüler de eşlik etti. Tören sonrasında Adanalılar, ünlülerle fotoğraf çektirip, sohbet ederek hayranlıklarını dile getirdi.

"BU KADAR KAN KAYBI BİZİ ÇOK KÖTÜ HIRPALIYOR"

Festivallerin başlı başına bir sanat olayı olduğuna dikkat çeken Selda Alkor, "Bu hepimizin arzu ettiği ve doğru yapılan bir iştir aynı zamanda. Tabi bu arada çok üzgün ve buruğuz. Biliyorsunuz, evlatları yetiştirmek o kadar kolay değil ama her gün, her sabah 'Ne olacak acaba? Bugün de kaç şehit vereceğiz?' diye kalkıyoruz. Buna rağmen 'Altın Koza' gayet iyi şartlarda ve istediğimiz gibi gidiyor. Hayat her şeye rağmen devam ediyor. Artık bu kadar kan kaybı bizi çok kötü hırpalıyor. Az önce İstiklal Marşımızı söylerken gözyaşlarımı tutamadım. Bu, belki de bir birikimin sonucuydu" dedi.

"Her sabah 'Kaç şehidimiz var' diye kalkmayı artık istemiyorum" derken gözyaşlarına hakim olamayan Alkor, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben böyle bir Türkiye'de yaşamak istemiyorum. Umarım her şey normale döner ve olması gerektiği seyrinde ilerler. Festivali bile unuttuk nerdeyse, açıkçası ne yapacağımızı bile bilemiyoruz."

10. Yıl Marşı eşliğinde Büyükşehir Belediye Bandosu'nun geçici olarak yönetimini üstlenen Alkor, "Bandoyu ne kadar iyi yönetebildim açıkçası bilmiyorum. Ama en azından doğru çaldılar. Görevimizi yerine getirirken, duygularımızı da dile getirdik" ifadesini kullandı.

"ARTIK BU ACI DİNSİN, ANALAR GÖZYAŞI DÖKMESİN"

Sinema sanatçısı Mine Soley ise, Bingöl'de şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet, yaralı askerlere de acil şifa dileğinde bulunarak, "Elbette onlar sadece anne ve babalarının değil, bizim yani bu ülkenin de evlatları. Şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunurken gözyaşlarımıza hakim olamadık. Yüreğimde şehit düşen her bir Mehmetçiğin acısını derinden hissediyorum. Dileğim rahmet Allah'tan olsun. Söyleyecek başka sözüm yok. Artık bu acı dinsin, analar gözyaşı dökmesin" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, '19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nin tüm hızı ile devam ettiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bir yandan festivalimizi gerçekleştirirken, diğer taraftan da şehitlerimize ve şehit ailelerimize saygıda da asla kusur etmiyoruz. Bu noktada festival kapsamındaki tüm eğlence programı ve konserleri iptal ederek, ileri bir tarihe erteledik. Hiçbir zaman gündelik hayatımız terörist baskılar ile değiştirilemez, değiştirilmesine de asla müsaade etmeyiz. Türkiye, büyük bir devlettir. Bunun da üstesinden gelir. Zaten festival bir eğlence değil, sanatsal bir organizasyon. Sanat, birlik ve beraberliğimizi pekiştirirken, kardeşlik duygularımızı da güçlendiren bir olgu. Bu kapsamda da 'Altın Koza' kaldığı yerden devam ediyor." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Selda Alkor Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri!
title