Haberler

Sanal Casuslar Adliyeye Sevk Edildi

Ekipleri 3 ilde önceki gün cep telefonu dinleme programlarıyla yapılan ilginç bir casusluk operasyonunda gözaltına alınan 6 kişiden 5'ini adliyeye sevk etti.

İzmir

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık

ve Organize Suçlarla Mücadele

Şubesi

Bilişim Suçlar Büro Amirliği

Ekipleri 3 ilde önceki gün cep telefonu dinleme programlarıyla yapılan ilginç bir casusluk operasyonunda gözaltına alınan 6 kişiden 5'ini adliyeye sevk etti. Zanlıların, Beren Saat, dışında sık hayranlarının 'Pampiş' olarak nitelendirmesiyle gündemde olan Hilal Cebeci'yi de 'Hack'le dikleri ortaya çıktı.

Yılbaşından bu yana 21 ilden 52 kişinin, suç örgütü üyelerinden para karşılığında casus program satın alıp 55 kişiyi dinlettiğini tespit edildi. Programı satın alanların genellikle eşlerini, sevgilileri, boşandıkları eşlerini ya da çalışanlarını dinlettikleri belirlendi.

İzmir Emniyeti Bilişim Suçları Şubesi'nin, İzmir, İstanbul ve Bursa'da eş zamanlı düzenledikleri operasyonda, 'Sanal Casus' adlı internet sitesi sahibi O.G. (36)

(Orhan Güneşliler) ve B.K. (26) ile F.K, B.K, M.D. ve S.K'yi gözaltına aldı. Site sahibi ile birlikte hareket eden "Nosleep" rumuzlu hacker B.K.'nin hacker arkadaşları F.K. (28), B.K. (21) ve M.D'nin (16), takma isimler kullanıp yerli ve yabancı bine yakın internet sitesini "Hack"lediği de belirlendi. Gözaltına alınan 6 kişiden 4'ünün, Beren Saat ile 'pampiş' lakaplı sanatçı Hilal Cebeci'nin hayran sayfası ile bazı kamu kurumları, siyasi parti ve milletvekillerinin sayfalarının da yer aldığı bine yakın internet sitesini de hacklediği belirlendi. İnternet sitelerini hackleyenler arasında bulunan 16 yaşındaki M.D.'nin kendisini ispatlamak için bu işi yaptığı, para için yapmadığını söylediği bildirildi. M.D.'nin hackleyeceği sitelere hacklemeden önce uyarı maili gönderdiği öğrenildi. AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Yozgaz Milletvekili Yusuf

Başer ve Düzce Milletvekkili Osman Çakır ile telefonları dinlenen mağdurların, casusuluk programı satanlardan şikayetçi olduğu belirtildi.

ÇETE LİDERİ GÖZALTINA ALININCA FENALAŞTI

Dört ay önce

beyin ameliyatı olan çete lideri O.G'nin gözaltına alındığında fenalaşınca,

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılıp tedavi altına alındığı ortaya çıktı. O.G'nin ifadesinin henüz alınmadığı, işlemleri tamamlanan zanlılardan

B.K.,F.K, B.K, ve S.K. adliyeye sevk edildi. Yaşı küçük olan M.D'nin Çocuk Büro Amirliği tarafından adliyeye çıkartıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hilal Cebeci Beren Saat İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title