Haberler

Samsunspor Şehitlerini Andı

Samsunspor'un 1989 yılında Malatya deplasmanına giderken Havza İlçesi'nde geçirdiği kaza sonucu hayatlarını kaybeden futbol şehitleri için bugün anma töreni düzenlendi.

Samsun spor'un 1989 yılında Malatya deplasmanına giderken Havza İlçesi'nde geçirdiği kaza sonucu hayatlarını kaybeden futbol şehitleri için bugün anma töreni düzenlendi.

TAKIM OTOBÜSÜ KAMYONLA ÇARPIŞTI

20 Ocak 1989 yılında Malatya spor ile deplasmanda oynanacak maç için yola çıkan Samsun spor kafilesini taşıyan 55 DU 637 plakalı otobüs, Havza İlçesi'nde 61 AC 535 plakalı kamyonla çarpışmıştı. Kazada teknik direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Zoran Tomic ile otobüs şoförü Asım Özkan hayatını kaybetmişti. Kulüp başkanı olan Emin Kar'ın da içinde bulunduğu futbolculardan Erol Dinler, Şanver Göymen, Orhan Kılınç, Kasım Çıkla, Fatih Uraz, Burhanettin Beadini, Yüksel Öğüten, Uğur Terzi ile menajer Yüksel Özan kazada yaralanmıştı.

MEZARLARI BAŞINA DUA ETTİLER

Futbol şehitleri için ilk tören, teknik direktör Nuri Asan'ın Asri Mezarlık'taki mezarı başında düzenlendi. Okunan duaların ardından mezarına çiçek bırakıldı. Samsun spor'un 1989 yılındaki başkanı Hakkı Tomaç, şunları söyledi:

"Tam çeyrek asır önce kaybettiğimiz değerli kardeşlerimizin ruhları şad olsun, huzur bulsunlar. 20 Ocak 1989 Samsun'un ve Samsun spor'un spor tarihinde unutulmayacak kapkara bir gündür. Aradan geçen 25 yıllık süreye rağmen onların aziz hatıralarını bugün en güzel, en taze şekilde içimizde hissediyor, yaşıyor ve yaşatıyoruz. Bütün Samsun'un duaları onların üzerine. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Allah bir daha ne Samsunspor'a ne de başka bir kulübümüze böyle bir acı yaşatmasın. O günlerin acısını bütün Samsun olarak çektik."

Kazadan sonra yaşamı tekerlekli sandalyede sürdürmek zorunda kalan Kulüp Başkanı Kar ise, "Bugün yine 25'nci yılını andığımız, özlediğimiz arkadaşlarımızın yanına geldik. Onlara tekrar tekrar dualarımızı gönderiyoruz. 25 yıl oldu. Ben onların içinden birisi olarak o acıyı onlarla beraber, eşleri, çocukları ile beraber her gün anımsıyorum. Yaşadığım her gün de aynı düşünceler içerisinde olacağım. Onlara Allah'tan rahmet, kederli ailelerine de baş sağlığı diliyorum. Ayrıca Mete Adanır Kıbrıs'ta, Muzaffer Badalıoğlu'da Zonguldak'ta mezarı başında anılıyor. Onlara da buradan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Asri Mezarlık'taki törenin ardından Kıranköy Mezarlığı'nda bulunan şoför Asım Özkan'ın kabri ziyaret edildi. Anmaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, Samsunspor yönetim kurulu üyeleri, futbolcular Ahmet Burak Solakel, Erdem Şen, Murat Akyüz, eski başkanlar, yöneticiler, eski futbolcular, kulüp personeli ve çok sayıda taraftar katıldı. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muzaffer Badalıoğlu Malatyaspor Samsunspor Havza Politika Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

title