Haberler

Samsun'un Ansiklopedisi" 10. Baskıya Hazır

Başta “Atatürk” ve “Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil” olmak üzere 400’ü aşkın sayıda gazeteci-yazar ve akademisyenin; hayat hikâyeleri, eserleri ve şiirlerinden seçmelerin de yer aldığı “Dünden Bugüne Samsunlu Şâirler ve Yazarlar Ansiklopedisi” isimli eserin 10’uncu baskı nüshası hazır hâle getirildi.

Başta "Atatürk" ve "Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil" olmak üzere 400'ü aşkın sayıda gazeteci-yazar ve akademisyenin; hayat hikayeleri, eserleri ve şiirlerinden seçmelerin de yer aldığı "Dünden Bugüne Samsunlu Şairler ve Yazarlar Ansiklopedisi" isimli eserin 10'uncu baskı nüshası hazır hale getirildi.

Gazeteci-Yazar ve Halk Şairi Ali Kayıkçı yaptığı açıklamada, 1991 yılında neşredilen "Samsunlu Halk Şairleri" isimli eserle çıkılan bu yolculukta, şehrin kültür-sanatı ile ilgili bugüne kadar 8 ayrı kitap yayınladığını, bunlardan "Samsunlu Şairler ve Yazarlar Ansiklopedisi"nin şimdiye kadar 9 baskı yaptığını, 10 baskı nüshasının ise "dijital" olarak baskıya hazır duruma getirildiğini belirtti.

Başta Samsun Valisi Osman Kaymak olmak üzere, ayrıca dönemin üç Samsun Valisinin daha "sözbaşı" tanıtım yazılarını ihtiva eden bu eserin çeyrek asrı aşan bir süre içerisinde elde edilen bilgilerin harmanlanması suretiyle meydana getirildiğini ve başta şehrin üniversite ve halk kütüphanelerine, belediyelerine ve bazı dernekleri olmak üzere çok yere ücretsiz dağıtıldığını, çevre illere gönderildiğini vurgulayan Kayıkçı, yeni baskı için şunları söyledi:

"Bilindiği üzere; önümüzdeki yıl, '19 Mayıs! İşte benim doğum günüm!' diyerek Samsun'a işaret eden ve kaleme aldığı 4 eserin ilki olan 'Nutuk'un ilk hazırlıklarını da şehrimizde kaldıkları günlerde yapan 'Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın, bölgemizi şereflendirdiklerinin aynı zamanda '100. yılı' olmakta ve bunun için de yoğun programlar hazırlanmaktadır. Biz de kendi adımıza bu eseri hazırlayıp misafirlerimize sunalım, istedik. Eser şu anda 800 büyük sayfa, sıvama ciltli kapaklı olarak neşredilecek şekle getirilmiş bulunmaktadır. Bunun için de tüccar, sanayici ve vakıf gibi kuruluşlarımız ile kamu yetkililerine sesleniyor ve kendilerinden herhangi bir ücret ve maddiyat talep etmeden bu eserin yayınlanması için verebileceğimizi, ayrıca bu ansiklopedi içinde kendilerine tanıtım vs. yazısı yazabilmeleri, ürünleri veya hizmetlerinin reklamını yapabilmeleri bakımından da 3 boş sayfa ayırdığımızı bilmelerini istiyoruz" dedi.

"Pontusçu Çetelerin Korkulu Rüyası Yb Şefik Avni Bey"in de yer aldığı Samsun'un ansiklopedisi" 10. baskıya hazır. Gazeteci-Yazar ve Halk Şairi Ali Kayıkçı tarafından 27 yıllık bir araştırma sonucu kaleme alınan ve bu defa "Atatürk'ün Samsun'a gelişinin 100. yılı" hatırasına neşredilmek üzere hazırlanan "Samsunlu Şairler ve Yazarlar Ansiklopedisi" adını taşıyan eser, büyük boy ve tam 800 sayfa. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Fuad Başgil Samsun Güncel Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Bakmadan Geçme

Survivor ilk eleme adayı kim oldu? 4 Haziran dokunulmazlığı kim kazandı? Survivor Merve eleme adayı mı? Resmi Gazete bugün (4 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Kabine Toplantısı Gündemi: Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Emekli bayram ikramiyesine zam var mı? Sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifi! Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 4 Haziran Kabine Toplantısı gündemi nedir? Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title